Apró szívek, hatalmas hősök

Ki mondta, hogy az élet könnyű?! Küszködünk a mindennapi problémákkal, áthaladnak rajtunk egzisztenciális sinus és cosinus görbék, a tegnap még jó volt, de ma már nem működő szituációkkal találjuk szemben magunkat, ezért sok a gond, mert meg kell javítani, vagy újat venni, vagy épp baromi nehéz a munkahelyünkön, ezért kiégünk. Sokszor hatalmas küszködésnek éljük meg az életet. Igen, mindannyian így vagyunk ezzel.

Ezek egészen addig hatalmas problémák, amíg egészségesek vagyunk, mert utána visszamenőleg beláthatjuk, hogy eddig bizony az úgynevezett problémák nem is igazán voltak problémák. Főleg akkor nem, ha az életünk kicsi kincse, a gyermekünk egészsége forog kockán.

Vannak ugyanis olyan hősök, akiknek a kórház szinte otthonuk, napi szinten gyógyszereket kell szedniük, rutinosan járnak vizsgálatokra és nem szaladgálhatnak olyan önfeledten az óvodában vagy iskolában, mint a társaik, mert egyszerűen nem bírja a szívük.

A Terminál Workhouse összművészeti csoport ellátogathatott Gyermeknap alkalmából a Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézet Gyermekszív Központjába, ahol az ambulancián a vizsgálatokra várakozó apró népeknek játszhatták el a Forr a dalunk! Petőfi Sándor életéről szóló vers-zenélős előadásukat. 

Itt minden mosoly többet ért a fellépő művészek számára. De mit kaphattak azok a kis betegek, akik nem hagyhatták el az osztályt? Kaptak ők is zenét. Dr. Prodán Zsolt, az Intézet szívsebész főorvosa és Császár Zsanett, a kórház egyik munkatársa az előadás után személyesen vezette körbe a művészeket a Gyermekszív Központban, hogy az osztályokon pihenő gyerekeknek is jusson egy csepp a gyereknapi hangulatból. A zene mellé a SzeretetFonal jóvoltából horgolt állatfigurákat lepték meg a gyerekeket. 

A művészek pedig, Nemcsók Nóra színésznő, Csányi Dávid színész és Molnár Gyuri zeneszerző, mosolyokban, sok-sok köszönetben és hálában részesültek a gyerekektől és az ott dolgozó nővérektől és orvosoktól, amit elcsomagolva fognak őrizgetni egész életükben. Hiszen hatalmas megtiszteltetés volt ennyi bátor Hősnek játszani. Hajrá pici szívek! Dobogjatok tovább mosolyogva!

Köszönet a kórházi dolgozók áldozatos és bátor munkáját!

GR

Képek: Mészáros Gábor

Forrás: Gottsegen Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézet Gyermekszív Központ

Támogatom a Bátorságok Könyvét

Mit kapnak a Patreon támogatóink?

Olyan extra tartalmakat, melyeket máshol nem osztunk meg.Meghívót a havi Bátorságok Könyve találkozókra, ahol patreonjaink egy pohár bor és pogácsa mellett beszélgethetnek az oldal szerkesztőivel. Elsőként értesülnek minden új programról.

Legfrisebb történetek
Kampányok

Hungarian Hub

Art Is Business

Eszkuláp

Oszd meg, ha tetszett

Támogass Minket

Mit kapnak a Patreon támogatóink?

 

  • Olyan extra tartalmakat, melyeket máshol nem osztunk meg.
  • Meghívót a havi Bátorságok Könyve találkozókra, ahol patreonjaink egy pohár bor és pogácsa mellett beszélgethetnek az oldal szerkesztőivel.
  • Elsőként értesülnek minden új programról.
Kampányok

Art Is Business

Hungarian Hub

Eszkuláp