Közös nyelvünk!

Múlt szombaton a Bátorságok Könyve részese lehetett egy egyedülálló programsorozatnak.  Most nem a művészet táplálta a művészeti megmozdulást, hanem maga az Allee bevásárlóközpont, aki ügyének érezte, hogy a kultúra erejével kommunikáljon a vásárlóival.

A „Közös nyelvünk a művészet!” kulturális sorozat az Alleeban április 1-től május 14-ig teret ad a művészeknek és alkotásaiknak az üzleteiben, a folyosóin és az aulájában, ahol a bevásárlóközpont vegyíti a saját termékeihez köthető művészeti koncepciót, történetet vagy asszociációt, a termékek mögötti művészeti munkával.

Hiszen a művészet a mindennapjaink része, csak észre kell vennünk! Nem csak a könyvekben, de akár ruhákban, kozmetikai eszközökben is jelen lehet az alkotás.

Mi, mint művészeti magazin két íróval és egy költővel beszélgethettünk:

Első vendégünk a pedagógus, író és influenszer Balatoni József volt, Jocó bácsi, akivel a diákjairól, a saját kamaszkoráról, a korábbi és az újonnan megjelent könyvéről, a Tanár vagyok! És?!-ről beszélgettünk, amiből előadás is született.

Aztán érkezett Szendrői Csaba, az Elefánt zenekar fontembere, egy igazi rocksztár, aki introvertáltsága ellenére nap mint nap lép fel több ezer ember előtt, és megalapította a ma már országszerte híres Olvasni szabad mozgalmat. Nem kérdés, hogy megemlítettük mindhárom verses kötetét, főleg a frissen megjelent  Féyn-t, megemelve a materializmus, kvantumfizika és spritualizmus erejével.

Végül, de nem utolsósorban a közelgő Anyák napjának köszönhetően, a nőiességről és a téma minden szegletéből kendőzetlenül és bátran nyilatkozó Fiala Borcsa volt a beszélgető partnerünk, aki ifjúsági és felnőtt regények írója és a WMN szerkesztője. 

Nem kis bátorság kellett mind a felkérő oldalról, mind pedig tőlünk és a beszélgető partnereinktől, hogy higgyünk abban, hogy a művészetnek helye lehet egy olyan helyszínen, aminek nem ez az elsődleges terepe.

Köszönjük a felkérést az Art is Business-nek, aki az Allee bevásárlóközponttal közösen dolgozta ki néhány művészeti megmozdulás koncepcióját, Lakatos Márknak a figyelmes moderátori munkáját, a nyitottságot a vendégeinktől, az igenis jelentős és érdeklődő közönséget, és azt a beláthatatlan 3 emeletet, amiből a ki-kitekintő vásárlók részt vettek a játékainkban!

Ismét kiderült, hogy érdemes bátran belevágni az újdonságba, hiszen egy sokszínű, szórakoztató és tartalmas délutánnak lehettünk a részesei mindannyian.

Közös nyelvünk a művészet!

GR

Támogatom a Bátorságok Könyvét

Mit kapnak a Patreon támogatóink?

Olyan extra tartalmakat, melyeket máshol nem osztunk meg.Meghívót a havi Bátorságok Könyve találkozókra, ahol patreonjaink egy pohár bor és pogácsa mellett beszélgethetnek az oldal szerkesztőivel. Elsőként értesülnek minden új programról.

Legfrisebb történetek
Kampányok

Hungarian Hub

Art Is Business

Eszkuláp

Oszd meg, ha tetszett

Támogass Minket

Mit kapnak a Patreon támogatóink?

 

  • Olyan extra tartalmakat, melyeket máshol nem osztunk meg.
  • Meghívót a havi Bátorságok Könyve találkozókra, ahol patreonjaink egy pohár bor és pogácsa mellett beszélgethetnek az oldal szerkesztőivel.
  • Elsőként értesülnek minden új programról.
Kampányok

Art Is Business

Hungarian Hub

Eszkuláp