Mi már újságba is írunk?!

 

Büszkén jelentjük be, hogy újabb együttműködést és projektet kezdtünk el tavaly, 2022. júniusában a XV. kerületben, méghozzá a Csokonai Nonprofit Kft. által szerkesztett TIZEN5, havonta megjelenő, magazinnal, mely online is könnyedén lapozható.

Nyár közepe óta minden hónapban már mi is, a Bátorságok Könyve online magazin is, megmutatkozik nyomtatott formában különféle izgalmas történetekkel. Legyen szó a kerületet érintő hétköznapi hősökről, sportolókról vagy híres emberekről. Mindig változatos témákkal és izgalmas történetekkel színesítjük a tizenötödik kerületi lapot.

A TIZEN5-ben már több mint 7 cikkünk jelent meg, többek között:

Az első megjelenésünkben Kerkay Rita színésznővel beszélgettünk, aki a rendezője a XV. kerületben bemutatott Göncz Árpád: Mérleg című előadásnak, amelyet, a köztársasági elnök beiktatásának 100. évfordulóján mutatták be először, 2022. augusztus 3-án a Csokonai Művelődési és Rendezvény Házban.

Szeptemberben Müller Zsófia filmes szakembert kérdeztük a bátorságról, Zsófia nem mellesleg „család az család” kampány egyik vezérszemélyisége is.

Októberben Göncz Kingával, Göncz Árpád lányával, volt szerencsénk interjút készíteni, aki napjainkban pszichoterapeuta és pszichológus, de jelentős politikai karrierrel is rendelkezik, hiszen 2004 és 2014 aktívan vett részt a politikai életben is.

Novemberben Balatoni József, „Jocó Bácsi” ,az ország leghíresebb tanára, mesélte el nekünk a tanári karrierjének kezdetét és a pedagógus szakmával járó nehézségeket és örömöket. Jocó Bácsi nem utolsó sorban a Kamaszharc, Osztályharc és Ön(h)arckép írója, emelet előadó és vélemény vezér is.

Decemberben Varga Máriával, Jászai Mari-díjas színésznővel beszélgettünk arról, hogy hogy lett a merész álmaiból valóság. A művésznő a székesfehérvári Vörösmarty Színház egyik vezető színésznője. Budapesten a Csokonai Művelődési és Rendezvény Házban játszik a Göncz Árpád: Mérleg című előadásban, melyet a közönség előadásbéli partnerével Zsótér Sándor láthat.

A Januári számban Varga Erika, korunk egyik hősnője, a Romani Design divatmárka megalkotója osztotta meg velünk élete bátorságát. Erika létrehozta az első roma stúdiót,  küzd a roma megítélés ellen, a szívén viseli a közösség tradícióit és ezt tovább is szeretné adni lélegzetelállító alkotásaival.

Legfrissebb kiadványban, pedig Ancsin Jánossal beszélgettünk a magyar hoki legendával „Jani Bá” -val aki 225-szörös válogatott és gólkirály.  Jani Bá arról is mesélt, hogy számára nem létezett lehetetlen, elszántságának soha nem volt határa.

Nincs megállás, idén is folytatjuk, minden hónapban megjelenik egy újabb közös kollaborációnk a TIZEN5-tel, kövessétek figyelemmel.

Támogatom a Bátorságok Könyvét

Mit kapnak a Patreon támogatóink?

Olyan extra tartalmakat, melyeket máshol nem osztunk meg.Meghívót a havi Bátorságok Könyve találkozókra, ahol patreonjaink egy pohár bor és pogácsa mellett beszélgethetnek az oldal szerkesztőivel. Elsőként értesülnek minden új programról.

Legfrisebb történetek
Kampányok

Hungarian Hub

Art Is Business

Eszkuláp

Oszd meg, ha tetszett

Támogass Minket

Mit kapnak a Patreon támogatóink?

 

  • Olyan extra tartalmakat, melyeket máshol nem osztunk meg.
  • Meghívót a havi Bátorságok Könyve találkozókra, ahol patreonjaink egy pohár bor és pogácsa mellett beszélgethetnek az oldal szerkesztőivel.
  • Elsőként értesülnek minden új programról.
Kampányok

Art Is Business

Hungarian Hub

Eszkuláp