Történetekkel inspiráld a dolgozókat!

Storytelling workshop

Az Art is Business 2022-es díjátadóján a BMW Group Magyarország lett a vállalati kategória nyertese. A cég a díj részeként a Bátorságok Könyve online magazin kommunikációs-storytelling workshopját is megkapja, amely teljes mértékben tükrözi az Art is Business filozófiáját, vagyis ötvözi a művészet és a vállalati kultúra erényeit. A tréninget három elismert színésznő tartja közösen: Gerlits Réka, a Terminal Workhouse művészeti csoport vezetője, Mészáros Piroska, aki a Drága Örökösök sorozat egyik állandó karaktereként ismert, és Grisnik Petra, aki a hamarosan induló Hazatalálsz című sorozat egyik főszereplője.

A foglalkozásokon egyszerre hat-nyolc dolgozó vehet részt, a lényege pedig, hogy a jelenlévők olyan történetekre találjanak rá az életükből, melyek személyes hangvételűek és a munkahelyi közeg számára is inspirálóak. Mivel a trénerek tapasztalt színpadi emberek, ezért első kézből ismerik az előadói technikákat, és ezeket képesek olyan módon átadni a résztvevőknek, hogy az számukra is könnyedén alkalmazható legyen a legkülönbözőbb szakmai helyzetekben, különös tekintettel az olyan szituációkra, ahol több ember előtt kell beszédet mondani (például évértékelők, inspirációs előadások, termékbemutatók).

Bátorságok Könyve hisz abban, hogy az emberek történeteken keresztül kapcsolódnak egymáshoz, és ez a kapocs a vállalati munka minőségére, az ambícióra és a kreativitásra is hatással lehet bármilyen projektben. Az online magazin célja, hogy új látásmódot mutasson, a bátorság perspektíváját, hogy a dolgozók a munkájukat és a mindennapjaikat egy új szemszögből nézve élhessék meg, és szembe merjenek nézni a kihívásokkal. A workshop erősíti az összetartást a dolgozók között és az egymást bátorító és inspiráló munkahelyi légkört. A tréning végére minden résztvevőnek lesz legalább egy témához kapcsolódó története az életéből, amely a fenti üzenetet tükrözi, és egy előadói eszköztára, amely bármilyen beszéd elmondásakor alkalmazható.

A workshop első fele a témához illő saját sztori megtalálásáról szól, míg a második felében a trénerek kisebb csoportokban dolgoznak, hogy célzottan foglalkozzanak a résztvevők történeteivel, akik személyre szóló, praktikus tanácsokat kapnak a sztorijuk felépítésével és előadásmódjával kapcsolatban. A tréning zárásaként a résztvevők megosztják egymással a történeteiket, visszajelzést adnak egymásnak, és közösen összegezzük a workshopon gyűjtött tapasztalatokat.

A kommunikációs workshop minden vállalat részére személyre szabható, a konstrukciója rugalmas, és a helyszínen is alkalmazkodik az épp jelenlévő csoport dinamikájához. A tréning igény szerint bővíthető: lehetőség van arra, hogy egy-egy dolgozót egyéni beszéd elmondására is felkészítsünk, és a workshopon elhangzó történetekből külön cikkek is készülhetnek, melyeket a vállalat saját kommunikációs felületein szabadon használhat.

Mivel a Bátorságok Könyve hisz az Art is Business munkájában és abban a szellemiségben, amit képvisel, ezért az Art is Business baráti köre számára kedvezményesen elérhető a storytelling workshop, az egyéni felkészítés, a cikkírás, illetve egy színházi előadás is, melynek címe Mindennapi bátorságunk, különlegessége pedig, hogy az előadás csúcspontján érkezik egy vendég, aki szabadon mesélheti el saját bátor történeteit a munkatársak előtt. A vendég személyét ebben az esetben a cég választja ki.

Ha szeretne együttműködni a Bátorságok Könyvével 2023-ban írjon a batorsagokkonyve@gmail.com címre!

A workshopok résztvevőinek visszajelzéseiből:

„Kaptunk új technikákat! Ilyen az, hogy érdemes mindent más perspektívából is megnézni, illetve nagyon jól össze voltak szedve azok a mondatok, hogy miként felépítve érdemes visszajelzést adni.”

„Én is csak megerősíteni tudom, hogy egy élmény volt a tréning Veletek!”

„Nagyon jók voltak. Remek képzés volt, és örülök, hogy megismerhettem a többi kollégát is.”

“Csatlakozva az előttem szólóhoz, számomra is nagyon jó volt a mai képzés, és külön kiemelném a jó hangulatú, támogató csapatot.”

Nyitókép: Mészáros Piroska, Grisnik Petra és Gerlits Réka

A rólunk szóló Art is Business cikket ITT olvashatod.

ISMERD MEG A BÁTORSÁGOK KÖNYVE SZERVEZETEK SZÁMÁRA KIFEJLESZTETT PROGRAMJAIT!

Támogatom a Bátorságok Könyvét

Mit kapnak a Patreon támogatóink?

Olyan extra tartalmakat, melyeket máshol nem osztunk meg.Meghívót a havi Bátorságok Könyve találkozókra, ahol patreonjaink egy pohár bor és pogácsa mellett beszélgethetnek az oldal szerkesztőivel. Elsőként értesülnek minden új programról.

Legfrisebb történetek
Kampányok

Hungarian Hub

Art Is Business

Eszkuláp

Oszd meg, ha tetszett

Támogass Minket

Mit kapnak a Patreon támogatóink?

 

  • Olyan extra tartalmakat, melyeket máshol nem osztunk meg.
  • Meghívót a havi Bátorságok Könyve találkozókra, ahol patreonjaink egy pohár bor és pogácsa mellett beszélgethetnek az oldal szerkesztőivel.
  • Elsőként értesülnek minden új programról.
Kampányok

Art Is Business

Hungarian Hub

Eszkuláp