“A művészetet nem szabad szem elől téveszteni”

A negyedik Art is Business díjátadón jártunk a Moholy Nagy Művészeti Egyetemen, ahol a művészetet támogató forprofit cégek, városok és magánszemélyek kaptak elismerést a művészeti támogatás terén nyújtott tevékenységükért.

Balogh Máténak, az Art is Business Egyesület vezetőjének, és kollégáinak sokéves munkája még talán soha nem volt annyira lényegi, mint most. Máté beszédében kiemelte a felelősségvállalás szót, ami a mecenatúrának alapfeladata az általa támogatott művészeti produktummal kapcsolatosan.

Az Art is Business kemény munkával törekszik segíteni, hogy a művészet fenntartható legyen, és olyan együttműködések köttetssenek, ami gyümölcsöző a forpofit és a nonprofit oldal számára is. Hiszen elemi “a kultúra és a forprofit találkozása közös értékek, de eltérő érdekek mentén.“

A Bátorságok Könyve másodszorra kapott meghívást az eseményre. Az online magazin mögött működő Terminál Workhouse, azaz Terminál Kortárs Művészeti Egyesület is rengeteget köszönhet az Art is Business-nek. Rajtuk keresztül sok embert ismerhettünk meg, akik által lépésről lépésre előrébb juthattunk, valamint sokat tanultunk abból a felfogásból, amit ők képviselnek.

A 2022-es Art is Business díjazottjai:

A díjátadó gálán meghatározó művészek léptek fel, úgy mint Gryllus Dorka színművésznő, Gergye Krisztián és Társulata, Várdai István gordonkaművész és Kolonits Klára operaénekes.

Az este folyamán azonban volt egy hihetetlenül bátor fellépő, Laboda Kornél, aki a “Mi az a mecénás?” című, kifejezetten az eseményre írt, pamfletjét olvasta fel.

Az író, rendező megdöbbentően szellemes és igaz írása, megnevettette a nézőket, kendőzetlenül beszélt a mecénás nélküli művész életéről, amit a mecénással rendelkező művész életével hasonlított össze. Végül nem titkolva a mecénás nélküliségét, játékra invitálta a közönséget, megkérve őket, hogy mindenki vegye elő az okostelefonján lévő “jegyzetek” applikációt, majd elkezdte diktálni a saját bankszámlaszámát. 

Gratulálunk a díjazottaknak és köszönjük, hogy a részesei lehettünk egy ilyen exkluzív estnek. Megnyugtató, hogy a művészet nincs egyedül.

“A művészetek alapvető fontosságúak a nemzet életében, és az állam magának tartozik azzal, hogy fenntartja és ösztönzi. Ez azt jelenti, hogy a művészet patronálása nem jótékony feladat, ezt nem szabad szem elől téveszteni.”

Churchill

GR

Kiemelt képek és képek 1.,3.: Mohai Balázs

 

Támogatom a Bátorságok Könyvét

Mit kapnak a Patreon támogatóink?

Olyan extra tartalmakat, melyeket máshol nem osztunk meg.Meghívót a havi Bátorságok Könyve találkozókra, ahol patreonjaink egy pohár bor és pogácsa mellett beszélgethetnek az oldal szerkesztőivel. Elsőként értesülnek minden új programról.

Legfrisebb történetek
Kampányok

Hungarian Hub

Art Is Business

Eszkuláp

Oszd meg, ha tetszett

Támogass Minket

Mit kapnak a Patreon támogatóink?

 

  • Olyan extra tartalmakat, melyeket máshol nem osztunk meg.
  • Meghívót a havi Bátorságok Könyve találkozókra, ahol patreonjaink egy pohár bor és pogácsa mellett beszélgethetnek az oldal szerkesztőivel.
  • Elsőként értesülnek minden új programról.
Kampányok

Art Is Business

Hungarian Hub

Eszkuláp