“Nem csak nagyban lehet teljes életet élni”

 

ERZSÉBET

(Orosházi Erzsébet)

Egy élethelyzet hozta, hogy 29 nm-es alapterületű miniházat építettem magunknak. Az  élettér azonban nem csak a ház és a hozzá tartozó fantasztikus panorámával rendelkező emeleti terasz, hanem a hozzá tartozó 1000 nm-es telek, sziklakerttel, veteményessel, kutyákkal, cicákkal, tyúkokkal. Maga a szabadság, amit sokan még nem értenek.  

 Másodmagammal létrehoztuk a Miniházakért Magyarországon Civil Társaságot.  

 Az elsődleges célunk az volt, hogy népszerűsítsük azt a gondolatvilágot, hogy nem csak nagyban lehet teljes életet élni. Nem feltétlen a fogyasztói társadalom után kell loholni, hogy 50 pár cipőd, vagy minden divat-rezzenést lekövető ruhatárad legyen és rengeteg konyhai kütyüd, az élet ezeknél sokkal több. 

 Azt gondolom, hogy a kicsi házak falai közötti kapcsolatok minősége, egészen más. Sokkal őszintébb.  Jobban odafigyelnek egymásra a családtagok, mert nem különülnek el, és több idő van együtt lenni, mert az élet nem kerül annyiba. Sokkal több pénz marad a zsebben, mert kisebb a rezsi és ha akarnak sem tudnak annyi felesleges cuccot vásárolni, hisz nincs hova tenni. 

 Személyes tapasztalatom, hogy amióta miniházban élek, felfutóban van a személyes és az anyagi életem is. Sokkal tudatosabb vagyok és kirekesztem a felesleges költekezést. Igen, ez egy életmódváltás, de nem jár akkora áldozatokkal, mint azt az emberek képzelik. 

 Nem gondoltam volna, de a Miniházakért Magyarországon Civil Társaság oldalán egy hatalmas és összetartó közösség jött létre, akik rengeteg inspiráló megoldást osztanak meg egymással: részleteket a saját életükből és tippeket, hogy hogy tud az élet még praktikusabb lenni egy miniházban vagy az életükben.

GR

Olvass még bátor történetet Erzsébettől ITT.

Képek: kiemelt kép – Női váltó

Támogatom a Bátorságok Könyvét

Mit kapnak a Patreon támogatóink?

Olyan extra tartalmakat, melyeket máshol nem osztunk meg.Meghívót a havi Bátorságok Könyve találkozókra, ahol patreonjaink egy pohár bor és pogácsa mellett beszélgethetnek az oldal szerkesztőivel. Elsőként értesülnek minden új programról.

Legfrisebb történetek
Kampányok

Hungarian Hub

Art Is Business

Eszkuláp

Oszd meg, ha tetszett

Támogass Minket

Mit kapnak a Patreon támogatóink?

 

  • Olyan extra tartalmakat, melyeket máshol nem osztunk meg.
  • Meghívót a havi Bátorságok Könyve találkozókra, ahol patreonjaink egy pohár bor és pogácsa mellett beszélgethetnek az oldal szerkesztőivel.
  • Elsőként értesülnek minden új programról.
Kampányok

Art Is Business

Hungarian Hub

Eszkuláp