„Tükör”

BOGI

(Csemer Boglárka)

 

Mindenkinek a saját igaza az igazság, mindenkinek a saját vágya a vágy, és mindenkinek a saját bátorsága a bátorság. Amit én evidensnek tartok, az másnak  lehet, hogy egy nagy lépés az életében.

A legnagyobb bátorságom, hogy szembe merek-e nézni magammal. Szerintem ez a legnehezebb dolog. A  szakmai fejlődésemhez szorosan hozzátartozik a lelki fejlődésem is, és hogyha azzal nem foglalkozok, akkor a szakmai is megreked. Én mindig akkor léptem egyet előre, amikor tükröt mertem mutatni magamnak.

Nagyon nehéz szembenézni, az elkövetett bűneiddel , mert azokat az ember elássa mélyre, és úgy csinál, mintha meg se történtek volna, viszont amikor darabjaira szeded magad, szembe nézel velük és felelősséget vállalsz értük,  az azért egy komoly szint. Talán azt hiszem önmagammal voltam a legkegyetlenebb. Most már sokkal kevesebbet bántom magam és azóta boldogabb vagyok.

…És akkor nyilván mindenkinek van egy saját mércéje, de azért vannak ilyen stabil pontok, amikben egyetért a társadalom. Most ez nagyon vallási lesz, de mondjuk a tízparancsolat is ezt szolgálja, mert megalapozza az erkölcsi mércét, és ma már mindenki mismásol.

És lehet, hogy ezek a bűnök nem nagyok. De mégis, a saját csomagoddal csak te küzdesz meg és olyankor a világ legszarabb emberének gondolod magad.

Nagyon sok  terápiás foglalkozáson vagyok túl, hogy feldolgozzam a saját múltamat, a saját elkövetett tetteimet, a gyerekkoromat. Tudom, hogy rosszul hangzik, de tele vagyunk stiklikkel. Mindenki.

GR

Olvass még bátor történetet Bogiról ITT.

Láttátok már Csemer Boglárka TEDx-es beszédét? Csodálatosan bátor és szép!

Támogatom a Bátorságok Könyvét

Mit kapnak a Patreon támogatóink?

Olyan extra tartalmakat, melyeket máshol nem osztunk meg.Meghívót a havi Bátorságok Könyve találkozókra, ahol patreonjaink egy pohár bor és pogácsa mellett beszélgethetnek az oldal szerkesztőivel. Elsőként értesülnek minden új programról.

Legfrisebb történetek
Kampányok

Hungarian Hub

Art Is Business

Eszkuláp

Oszd meg, ha tetszett

Támogass Minket

Mit kapnak a Patreon támogatóink?

 

  • Olyan extra tartalmakat, melyeket máshol nem osztunk meg.
  • Meghívót a havi Bátorságok Könyve találkozókra, ahol patreonjaink egy pohár bor és pogácsa mellett beszélgethetnek az oldal szerkesztőivel.
  • Elsőként értesülnek minden új programról.
Kampányok

Art Is Business

Hungarian Hub

Eszkuláp