“Egy bátor hipochonder“

BANDI

(Csonka András)

Több fajta hipochondria létezik. Ezt tudtad?

Van olyan, aki annyira fél, hogy minden nap nézi magát, hogy van-e valamilyen halálos betegsége és tényleg betegesen retteg mindentől. Én nem ez vagyok, hanem az, aki éli az életét, nem gondol a betegségekre, de ha tünetet érez azonnal orvoshoz megy. 

Ha mondjuk itt a beszélgetés alatt valamit éreznék, ami nem általános, onnantól kezdve rutinból válaszolnék nektek, és már azon gondolkoznék, hogy hogy fogok elérni egy orvost, akihez még ma eljutok. 

A tünetekkel nem tudok várni. Nem vagyok a megfelelő példánya a magyar egészségügynek, mert én nem tudok hónapokat várni arra, hogy bejussak sorszámmal egy orvoshoz. Nekem aznap kell lehetőleg, mert ha nem, akkor  rettegek, minden gondolatomat az köti le, hogy mi lesz, és nyilván ezeket a gondolatokat a halálig vezetem. 

Az én hipochondriám a figyelemről szól, és egyébként azt gondolom, hogy igenis mindenki legyen egy kicsit hipochonder, mert akkor az azt jelenti, hogy az emberek figyelnek magukra és eljárnak szűrővizsgálatokra. A legtöbb betegség tünet nélkül indul. Ne várjuk meg, hogy tünetünk legyen, mert onnantól jön a nagy baj!

Én szeretem a hipochondria miatt magamat kigúnyolni, és idézőjelbe tenni. Ha kicsit rájátszom, röhögnek rajtam, ha mellettem tüsszent valaki, akkor azért, hogy mit gondolok.  

A pandémia alatt tök bátor hipochonder voltam. A hipochondriám ott nem működött úgy, ahogy mindenki várta. Azt hitték, hogy bezárkózom majd a spájzba amíg tart a covid. De nem. Ugyanis ennek van egy nagyon fontos pszichológiája.  Ha mindenki  éli a világát és csak én kerülök bajba, akkor vagyok csak igazán hipochonder. De ha mindenki veszélyben van és át kell élniük mindazt, amit nekem, hogy félnek, akkor bátrabb vagyok, mert egy cipőben vagyunk.

A pandémia első időszakát tök bulinak éltem meg, és istenien éreztem magam. Mindenki otthon van, nincs az utcán senki, nem maradok ki semmiből, nem maradok le semmiről, és otthon végre azt csinálok, amit akarok: tv-zek, zabálom a fagylaltot és szarok a refluxomra is. 

Nagyon aktív voltam, rengeteg videót készítettem, ekkor készült például a csonkitchen,  a csonkamera, csonkarantén és a Csonka család csodái is. 

GR

Olvass még bátor történetet Banditól ITT.

Támogatom a Bátorságok Könyvét

Mit kapnak a Patreon támogatóink?

Olyan extra tartalmakat, melyeket máshol nem osztunk meg.Meghívót a havi Bátorságok Könyve találkozókra, ahol patreonjaink egy pohár bor és pogácsa mellett beszélgethetnek az oldal szerkesztőivel. Elsőként értesülnek minden új programról.

Legfrisebb történetek
Kampányok

Hungarian Hub

Art Is Business

Eszkuláp

Oszd meg, ha tetszett

Támogass Minket

Mit kapnak a Patreon támogatóink?

 

  • Olyan extra tartalmakat, melyeket máshol nem osztunk meg.
  • Meghívót a havi Bátorságok Könyve találkozókra, ahol patreonjaink egy pohár bor és pogácsa mellett beszélgethetnek az oldal szerkesztőivel.
  • Elsőként értesülnek minden új programról.
Kampányok

Art Is Business

Hungarian Hub

Eszkuláp