“Vagy bepánikolva ordibálok, vagy beszélek vele”

VERA

(Blum Vera)

3 éve Zürichből Budapestre költöztem vonattal, és az összes cuccomat magammal vittem. Tudtam, hogy a vasárnap esti Zürich – Budapest vonaton szoktak hazautazni azok a magyar lányok, akik a zürichi utcákon dolgoznak hétvégente. Én már több ilyen lánnyal utaztam közös kabinban, jókat beszélgettem velük, és barátságokat is kötöttem.

A kabinban egy háromemeletes ágy volt, én aludtam a legalsóban, a középsőben egy csaj, nevezzük Viktóriának, legfelül meg a nővére. Kiderült, hogy Viktória annyit dolgozott, hogy alig tudott járni, de az idősebb folyton azt hajtogatta neki, hogy nem keresett elég pénzt. 

Elkezdtem velük beszélgetni, mondtam, hogy ismerek egy csomó embert Zürichben, akik nem rendőrök, de tudnak segíteni a hasonló helyzetű lányoknak, de nem éltek vele, úgyhogy lefeküdtünk aludni.

Órákkal később felébredtem és észrevettem, hogy Viktória ott ül az ágyamon. Én ilyenkor a hátizsákomat mindig a térdem alá teszem, és láttam, hogy a lány kivette a laptopomat… 

Nagyon megijedtem, aztán gyorsan átgondoltam, hogy most vagy elkezdek bepánikolva ordibálni, vagy megpróbálok beszélni vele. Felültem, és láttam, hogy nagyok a pupillái, és egy teljesen más világban van… Megszólítottam:

-Viktória? 

-Beszélsz magyarul?

-Egész este magyarul beszéltünk. Add vissza a laptopomat! 

Visszaadta, de észrevettem, hogy a pénztárcám is hiányzik.

-Kérem a pénztárcámat is!

-Jó, de ne ébresszük fel a nővéremet, mert fel fogja hívni anyut.

-Rendben, de akkor ürítsd ki a táskádat és add vissza a cuccaimat!

Kiderült, hogy még a bugyijaimat is ellopta! Nála volt az összes ékszerem, töltőkábel, mobiltelefon meg minden… Miközben pakolt, végig a kabátját néztem, mert féltem, hogy kihúz egy kést, és megöl. 

Mikor mindent visszaadott, meghívtam egy koncertre, mert akkor épp a Fesztiválzenekarnak dolgoztam, aztán összeszedtem a bőröndjeimet és átmentem egy külön kabinba. Amikor megérkeztünk a pályaudvarra, láttam, hogy Viktóriáékra két izmos férfi várt.

Ebből a helyzetből óriási verekedés is lehetett volna. Tudom, hogy néha bátornak kell lenni ahhoz, hogy nyugton maradj, és megbeszéld a másikkal, hogy mi történt. Ez nem mindig sikerül, de akkor is fontos, hogy ha konfliktus van, kommunikálj.

MP

Olvass még bátor történetet Verától ITT

Támogatom a Bátorságok Könyvét

Mit kapnak a Patreon támogatóink?

Olyan extra tartalmakat, melyeket máshol nem osztunk meg.Meghívót a havi Bátorságok Könyve találkozókra, ahol patreonjaink egy pohár bor és pogácsa mellett beszélgethetnek az oldal szerkesztőivel. Elsőként értesülnek minden új programról.

Legfrisebb történetek
Kampányok

Hungarian Hub

Art Is Business

Eszkuláp

Oszd meg, ha tetszett

Támogass Minket

Mit kapnak a Patreon támogatóink?

 

  • Olyan extra tartalmakat, melyeket máshol nem osztunk meg.
  • Meghívót a havi Bátorságok Könyve találkozókra, ahol patreonjaink egy pohár bor és pogácsa mellett beszélgethetnek az oldal szerkesztőivel.
  • Elsőként értesülnek minden új programról.
Kampányok

Art Is Business

Hungarian Hub

Eszkuláp