Bátorságok Könyve az Ördögkatlan Fesztiválon 2022

A Bátorságok Könyve csapata másodszor vett részt az Ördögkatlan Fesztiválon. Idén is a Veled Kerek udvarban találkozhattak velünk kicsik és nagyok egyaránt, köszönjük a fesztiválnak és Elek Ányosnak a meghívást!

Miután augusztus 3-án bemutattuk Göncz Árpád Mérleg című drámáját a Csokonai Művelődés és Rendezvény Házban, másnap Réka és én kocsiba pattantunk, és leutaztunk Beremendre, hogy beszélgessünk Kardos- Horváth Janóval, a Kaukázus együttes frontemberével, a Zöld Világ program keretein belül bátorságról, környezetvédelemről és zenéről. 

Ezután különváltak útjaink. Én felfedeztem Nagyharsány csodáit, és a random barátokat az Ördögkatlanon (mivel ez egy színházi előadásokban igen erős fesztivál, ezért nagyon sok kollégával találkoztunk), Rékának pedig Szó/Hősök előadása volt Elek Ányossal és Oberczián Kingával.

Augusztus 5-én délelőtt gyerekekkel játszottunk a “Bátraknak áll a világ” programban. Közösen gondolkodtunk arról, hogy mit jelent a bátorság, kik azok a hősök, akik körülöttünk vannak, és hogy kinek mit jelent a bátorság 6, 10, 14, 30 vagy akár 60 évesen. A játék végén pedig körberajzoltunk egy hatalamas szuperhős köpenyt!

A második napunkon végre én is megnéztem a Szó/Hősök előadást, ami a bullying, vagyis a bántalmazás témáját dolgozza fel. Az egyórás színdarab improvizációra épül, és több izgalmas dal hangzik el a jelenetek között. A színészek a nézőkkel együtt járják körbe azt, hogy milyen személyes témák és sorsok húzódnak meg egy olyan feszültség mögött, ami végül bántalmazást szül.

Az este végén a Bátorságok Könyve írói közösen nekivágtak a nagy Ördögkatlan éjszakának, másnap pedig ellátogattak a harkányi állatsimogatóba. 

Támogatom a Bátorságok Könyvét

Mit kapnak a Patreon támogatóink?

Olyan extra tartalmakat, melyeket máshol nem osztunk meg.Meghívót a havi Bátorságok Könyve találkozókra, ahol patreonjaink egy pohár bor és pogácsa mellett beszélgethetnek az oldal szerkesztőivel. Elsőként értesülnek minden új programról.

Legfrisebb történetek
Kampányok

Hungarian Hub

Art Is Business

Eszkuláp

Oszd meg, ha tetszett

Támogass Minket

Mit kapnak a Patreon támogatóink?

 

  • Olyan extra tartalmakat, melyeket máshol nem osztunk meg.
  • Meghívót a havi Bátorságok Könyve találkozókra, ahol patreonjaink egy pohár bor és pogácsa mellett beszélgethetnek az oldal szerkesztőivel.
  • Elsőként értesülnek minden új programról.
Kampányok

Art Is Business

Hungarian Hub

Eszkuláp