Göncz Árpád: Mérleg bemutató – elrepült az előadás

 

Mérhetetlen öröm és boldogság, hogy a Bátorságok Könyve része lehetett egy ilyen csodálatos együttműködésnek és próbafolyamatnak. Az online magazin háttérszervezete, a Terminál Workhouse, volt az előadás egyik koprodukciós partnere a Csokonai Nonprofit Kft. mellett. A Bátorságok Könyve pedig végigkövethette a próbafolyamatot a saját Mérleg kampányával, amiben még lesznek további cikkek szeptemberben.

Kerkay Rita, az előadás rendezőjének története ITT.

Varga Mária színművésznő története ITT.

Beke Károly, a Csokonai Nonprofit Kft. vezetőjének története ITT.

Arról pedig mindig beszéltünk, hogy milyen fontosnak tartjuk az együttműködést. Rendkívül különleges lehetőség, amikor egy független művészeti szervezetet megbíznak egy nem mindennapi előadás elkészítésével, biztosítva az infrastrukturális és a gazdasági hátteret.

Hisszük, hogy az együttműködés a jövő.

Egy biztos, hogy egy előadás létrehozásához kell a csillagok szerencsés együttállása is, de legfőképpen rengeteg energia, hit és bátorság,amivel ez a próbafolyamat minden tekintetben rendelkezett. Csodálatos volt egy olyan csapatnak a része lenni, ahol lelkes és céllal rendelkező emberek, hatalmas hittel, gondosan dolgoztak azon, hogy ez a produkció megvalósulhasson.

További előadások:

szeptember 21.

október 14.

Képek az előadásról ITT.

 

JEGYEK ITT.

A sort Beke Károly, a Csokonai Nonprofit Kft. vezetőjének facebook posztjával zárnánk:

“Göncz Árpád: Mérleg a Csokonai Művelődési és Rendezvény Házban. Főszereplők: Varga Mária, Zsótér Sándor. Rendező: Kerkay Rita. Produkciós társaink: Terminál Workhouse. és a Bátorságok Könyve. Eddig a száraz tények.

A lényeg pedig az, hogy mind az augusztus 3-ai bemutató, mind a mai este (aug 4.) teljes teltházzal ment le, zúgott a vastaps. Jegy nélkül is sorban álló közönség. Mindez a Tizenötödikben. Észak-Pesten, egy külső kerületben. Óriási büszkeség, óriási öröm. Ha bárki ezt jósolja nekem az év elején, valószínűleg orvoshoz küldöm. Aztán tessék! A nyár közepén, 2 nap alatt 350 néző látott egy nem akármilyen színházi előadást egy külső kerületi művelődési házban!

Nem a kulturális intézmények számának a csökkentése a megoldás. Nem! Hanem az alkotói szabadság, a szabad műhelyek támogatása a kulcs. Nem kevesebb, hanem több gondolat, bátorság kell! Nem bezárni, konzerválni kell, hanem nyitni!

Az elmúlt két nap sikere, a munkatársaim elmúlt hetekben látott lelkiismeretes munkája, két zseniális színész közelről látott lelke és szíve, egy rendkívüli és fiatal csapat minőségi, szabad alkotása csak megerősít. Az út, amin járunk helyes. Ez a jó út. Ez az út a mienk. Nem a másik.”

Képek a protokoll eseményről ITT.

Göncz Árpád: Mérleg

Amíg kint az eső zuhog, odabent olyan, mintha egy első randit látnánk – egy Nő és egy Férfi újratalálkozását, akik még fiatalkorukból ismerik egymást. A Nő Amerikáig menekült, elengedve élete legnagyobb szerelmét, a Férfit, aki csak fizikálisan tudja távol magától a Nőt, de  elfelejteni soha nem lesz képes. 

A Mérleg Göncz Árpád nemzedékének sarkalatos problémáira keresi a megoldást, és olyan, a mai napig is érvényes kérdéseket feszeget, hogy mit jelent egy adott pillanatban menni vagy maradni, hány szerelem van az életben, meg lehet-e szökni a sors elől…

A Csokonai Nonprofit Kft. és a Terminál Workhouse közös előadása.

Az előadás a Göncz Árpád Alapítvány felkérésére készült.

Szereplők:

NŐ – Varga Mária

FÉRFI  – Zsótér Sándor

Rendező: Kerkay Rita

Zeneszerző: Matkó Tamás

Dramaturg: Boronkay Soma

Rendezőasszisztens: Tusor Regina

Produkciós vezető: Gerlits Réka

 

Bemutató: 2022. augusztus 3.

 

Csokonai Művelődési és Rendezvény Ház

 

Képek: Gordon Eszter

 

Támogatom a Bátorságok Könyvét

Mit kapnak a Patreon támogatóink?

Olyan extra tartalmakat, melyeket máshol nem osztunk meg.Meghívót a havi Bátorságok Könyve találkozókra, ahol patreonjaink egy pohár bor és pogácsa mellett beszélgethetnek az oldal szerkesztőivel. Elsőként értesülnek minden új programról.

Legfrisebb történetek
Kampányok

Hungarian Hub

Art Is Business

Eszkuláp

Oszd meg, ha tetszett

Támogass Minket

Mit kapnak a Patreon támogatóink?

 

  • Olyan extra tartalmakat, melyeket máshol nem osztunk meg.
  • Meghívót a havi Bátorságok Könyve találkozókra, ahol patreonjaink egy pohár bor és pogácsa mellett beszélgethetnek az oldal szerkesztőivel.
  • Elsőként értesülnek minden új programról.
Kampányok

Art Is Business

Hungarian Hub

Eszkuláp