„A bátorsághoz nem mindig van hozzárendelve a győzelem”

Kardos-Horváth Janó, a Kaukázus frontembere Gerlits Rékával és Mészáros Piroskával beszélget az Ördögkatlan fesztiválon Beremenden a Veled kerek udvarban

 

JANÓ

(Kardos Horváth János)

A bátorsághoz nem mindig van hozzárendelve a győzelem, vagyis nem tudhatod, hogy a végeredmény az lesz-e, amire számítasz. Én bele mertem vágni olyan dolgokba, amikhez egyáltalán nem értettem, és csak reménykedni tudtam, hogy a végén jó lesz. Az egyik ilyen bevállalásom az az építkezés volt, amit már két és fél éve csinálok.

Hosszú-hosszú éveken keresztül éltem albérletben, és az borzasztó! Folyamatosan nyomás alatt vagy, hogy havonta rohadt sokat fizess, és ettől úgy érzed magad, mint egy űzött vad. Soha nem érkezel haza, és ha valami elromlik, akkor nem veszel újat, hanem inkább csak megcsinálod, amitől viszont továbbra is szar marad. Az egész olyan, mintha fennakadtál volna a levegőben.

Most a saját kezemmel építem a házam, pedig én nem értettem semmi ilyenhez, és még lóvém se volt, úgyhogy egy csomó mindennek nekiálltam baráti segítséggel. Mondjuk nem lett szép, de nagyon jól sikerült, és mióta megvan a házikóm, kezdenek kisimulni a dolgok, mert van hova hazamennem. 

Sok jobb módú cimborám van, aki azt mondta, hogy:

-Mit szarakodsz már azzal a házzal!? Egy hozzád hasonló kaliberű csávónak munkásokkal kéne felépíttetnie a házat két hónap alatt!

Még ez is istenes, hogy én ezt így meg tudom valósítani, mert az én szakmámban ennyi pénz van. Szerintem a zenészség egy misszió, nincs benne annyi pénz, hogy az ember hülyére tudja keresni magát. Én majdnem mindent elvállalok, minden forintért lehajolok, nekem ez nem ciki. Megyek 5 fős szülinapi bulira és nagy fesztiválra is. Hogyha az embernek nincs pénze, akkor már az is bátorság, ha egyáltalán belekezdesz valamibe…  viszont lehet, hogy nem az lesz az út, hogy megbízol valakit, hanem megtanulod, hogy te magad hogyan tudod megcsinálni a dolgot. Egy csomó mindenre saját kezűleg is képes vagy, csak az nyilván nehezebb.

…de azért ehhez jó, hogyha van egy olyan partner, aki nem azt mondja, hogy “jaj, már megint a szemeteszsákok, meg a sittes zsákok között kell ebédelni…” 

Jól van baszd meg, én itt tartok! Ezt csinálom, de látom a végét, és szerintem ez kurva jó. Minden pénztárcától függ… Mivel én csinálom a melót, a házam nem két hónap alatt, hanem három év alatt lesz kész, viszont ezalatt nagyon-nagyon sok mindent tanultam. 

MP

Olvass még történeteket Janótól ITT és ITT

Támogatom a Bátorságok Könyvét

Mit kapnak a Patreon támogatóink?

Olyan extra tartalmakat, melyeket máshol nem osztunk meg.Meghívót a havi Bátorságok Könyve találkozókra, ahol patreonjaink egy pohár bor és pogácsa mellett beszélgethetnek az oldal szerkesztőivel. Elsőként értesülnek minden új programról.

Legfrisebb történetek
Kampányok

Hungarian Hub

Art Is Business

Eszkuláp

Oszd meg, ha tetszett

Támogass Minket

Mit kapnak a Patreon támogatóink?

 

  • Olyan extra tartalmakat, melyeket máshol nem osztunk meg.
  • Meghívót a havi Bátorságok Könyve találkozókra, ahol patreonjaink egy pohár bor és pogácsa mellett beszélgethetnek az oldal szerkesztőivel.
  • Elsőként értesülnek minden új programról.
Kampányok

Art Is Business

Hungarian Hub

Eszkuláp