“Nincs lehetetlen!”

PETI

(Csákvári Péter)

 

Amikor kiutaztam egy évre szakácsnak a Herm-szigetre, az nekem egy nagyon kényelmes munkának számított. Ismerősökkel mentem, és egy hotelben dolgoztam. Ott indult útjára a Tiny Wasteland is, de hát azért kemény út vezetett idáig.

Az igazán vakmerő lépés az volt, amikor kimentem Amerikába, az első hajós melómra. Egyszer csak ott álltam Miamiban, egy hotelben, 8000 km-re Oroszlánytól, és a recepciós azt próbálta elmagyarázni nekem, hogy nincs foglalásom. Egy szót sem értettem az egészből, mert nem beszéltem angolul…  A helyzet végül megoldódott, de abban a pillanatban világossá vált, hogy mennyire bátor lépés volt belevágni ebbe az egészbe.

Megérkeztem a hajóra, de nagyon nehezen értettem meg, hogy mi a fenét kell csinálnom, hova kell mennem, naponta tizenötször tévedtem el a hajón, kiröhögtek, végül szerb liftszerelők tanítottak meg angolul. 

Nagyon szép helyeken jártam az óceánjáróval: Karib-tenger, Közép-Amerika, Dél-Amerika, Dél-Európa, és nyilvánvaló lett, hogy fényképezni akarok, viszont hosszan vívódtam magamban, hogy mi legyek:

-Szakács vagy fotós? 

És akkor jött a megoldás: ételfotós! 

A hajós melók után elmentem Skóciába, az őrültek szigetére dolgozni, és az ott összegyűjtött fizetésemből vettem egy profi fényképezőgépet. Hazajöttem, fotóztam, és minden elindult kurva jól, aztán ellopták a gépemet, és minden nagyon rosszra fordult. Vissza kellett mennem szakácsnak, de azt éreztem, hogy ha ebből a melóból nem szakadok ki, akkor végem van!

Viszont ez a sok utazás megtanított arra, hogy nincs lehetetlen!

Nem sokkal később jött is egy lehetőség, hogy elmenjek két barátommal egy isten háta mögötti angol szigetre, ez volt a Herm. Újra összegyűjtöttem a pénzt a fényképezőgépre, és beruháztam egy makro lencsére is. Amikor már mindent lefotóztam, és már az összes rohadt bogarat ismertem azon a szigeten, akkor elmentem a szomszéd szigetre, ahol egy vasútmodell boltban találtam kis miniatűr figurákat. Vettem párat, aztán ezek kiestek a táskámból egy doboz áfonya mellett, és ez indította el a Tiny Wasteland-et, amiből azóta is élek. 

MP

Film: David Fincher – Harcosok Klubja 

Könyv: Szerb Antal-Utas és Holdvilág

Zene: X Ambassadors-Zen

 

Támogatom a Bátorságok Könyvét

Mit kapnak a Patreon támogatóink?

Olyan extra tartalmakat, melyeket máshol nem osztunk meg.Meghívót a havi Bátorságok Könyve találkozókra, ahol patreonjaink egy pohár bor és pogácsa mellett beszélgethetnek az oldal szerkesztőivel. Elsőként értesülnek minden új programról.

Legfrisebb történetek
Kampányok

Hungarian Hub

Art Is Business

Eszkuláp

Oszd meg, ha tetszett

Támogass Minket

Mit kapnak a Patreon támogatóink?

 

  • Olyan extra tartalmakat, melyeket máshol nem osztunk meg.
  • Meghívót a havi Bátorságok Könyve találkozókra, ahol patreonjaink egy pohár bor és pogácsa mellett beszélgethetnek az oldal szerkesztőivel.
  • Elsőként értesülnek minden új programról.
Kampányok

Art Is Business

Hungarian Hub

Eszkuláp