“Ha visszapörgethetném az idő kerekét…”

Conk András

BANDI

(Csonka András)

 

Mi számít bátorságnak és mi nem, és hol kezdődik a gyávaság?

Sokszor vagyok megelégedve a bátorságommal, de többnyire inkább mégse. Ha az életemet  újrakezdhetném, akkor sok területen bátrabb lennék. Azt hiszem, hogy az átlagnál kicsit többször akartam megúszni a dolgokat, vagy megalkudni, mint ahogy kellett volna.

Alapvető tulajdonságom, hogy szeretek jóban lenni a környezetemmel és a világgal, mert nem bírom a konfliktusokat és a feszültséget. Ez már az iskolában is így volt, ahol élesebbek voltak a különbségek a klikkek között: voltak a csövesek, és voltak a digók:  a csövik a flanel ingesek pacskerrel, a digók, vagy popperek, pedig a jól öltözöttebbek voltak, a fancybbek. Na most én vegyítettem a két stílust. Így próbáltam mindenkivel jóban lenni, mert azt szerettem volna, hogy elfogadjanak és szeressenek. Volt flanel ingem, de pacskerem nem, csak digó-papucsom. Ezt lehet nevezni gyávaságnak, nyugodtan, mert nem álltam ki egyértelműen valami mellett, hanem próbáltam mindenhová megfelelni.

A főiskola utáni sikereim a Familia Kft-vel indultak, és mámorítóak volt. A színészi pályám úgy kezdődött, ahogy én azt annak idején elképzeltem, de a munka egy menekülő út is volt, mert otthon nagy volt a feszültség, édesapám betegsége és az ő évekig tartó szellemi leépülése miatt. Megkaptam ezeket a mámorító lehetőségeket a szakmámban, amivel ez a nehéz otthoni helyzet kiegyenlítődött, de ugyanakkor, éppen ezért, mert volt mibe menekülnöm, a magánéletemet teljesen a szőnyeg alá söpörtem, úgy ahogy van. Ezért ha visszapörgethetném az idő kerekét, akkor a magánéletemet teljesen más fókuszba helyezném, mint ahogy tettem évtizedekig.

 Arról beszélni, hogy mennyire vállalom fel a saját  gyengeségeimet a nyilvánosság előtt, biztos, hogy bátorság. Ezzel ugyan kifejezem, hogy,  mi az, amit elcsesztem, de valójában nem tettem érte semmit, és igazából most se teszek érte semmit. Na akkor most melyik a bátorság és melyik a gyávaság?

GR

Könyv: Janikovszky Éva – A lemez két oldala

Zene: ABBA – The Winner Takes It All

Film: Ranódy László – Árvácska

Csonka András lesz a Bátorságok Könyve előadásának, a Mindennapi Bátorságunk, első vendége.

JEGY: ITT.

Támogatom a Bátorságok Könyvét

Mit kapnak a Patreon támogatóink?

Olyan extra tartalmakat, melyeket máshol nem osztunk meg.Meghívót a havi Bátorságok Könyve találkozókra, ahol patreonjaink egy pohár bor és pogácsa mellett beszélgethetnek az oldal szerkesztőivel. Elsőként értesülnek minden új programról.

Legfrisebb történetek
Kampányok

Hungarian Hub

Art Is Business

Eszkuláp

Oszd meg, ha tetszett

Támogass Minket

Mit kapnak a Patreon támogatóink?

 

  • Olyan extra tartalmakat, melyeket máshol nem osztunk meg.
  • Meghívót a havi Bátorságok Könyve találkozókra, ahol patreonjaink egy pohár bor és pogácsa mellett beszélgethetnek az oldal szerkesztőivel.
  • Elsőként értesülnek minden új programról.
Kampányok

Art Is Business

Hungarian Hub

Eszkuláp