“Pedagógus Power”

Fülöp Bea- Felelős Szülők Iskolája

BEA

(Fülöp Bea)

 

A történet úgy kezdődik, hogy az én generációm, ha nem tudta pontosan mit akar, akkor elment tanárképzőre. Én is elvégeztem.

A tanári vizsgánál megkértek, hogy ne tanítsak, mert következetlennek találtak. Akkor még hibának számított, ha felírtál a táblára egy vázlatot és azt megváltoztattad, mert egy gyereknek jobb ötlete volt. Miért ne lehetne a gyereknek jobb, vagy más gondolata? Ma már így tanítunk, de ez akkor azt jelentette, hogy nem vagy elég tanár.

Ezután nem is használtam a tanári diplomámat, és marha nagy mázlim volt, mert az országos kereskedelmi rádióban kaptam munkát, mint rádiós újságíró és egyik reggel, amikor felkeltem, nem is gondoltam volna, hogy estére a Danubius Rádiónak leszek a munkatársa.

Sok év rádiózás következett a hőskorban, de megszületett a fiam és azt éreztem, hogy túl sok kompromisszumot kellett megkötnöm, ami akkor nem ment. Egy ideig még megmaradt a közszolgálati témájú műsorom, de nemsokára megszűnt és így maradtam rádió nélkül, ami eleinte nagyon fájt.

A rádió után, a gyerek mellett feltettem a kérdést, hogy miért nincsenek olyan könyvek, amik arról szólnak, hogy az anyaság tök jó, ugyanakkor egy pokolian nehéz feladat. Írtam egy interjúkötet szinopszist olyan anyákról, akik egyidőben szültek velem, és akikre tényleg kíváncsi voltam. Elküldtem egy kiadónak, aki azonnal ráharapott, és azt mondta, hogy egy hónap múlva, anyák napjára, a könyvesboltokban kell lennie.

– Jó. Csináljuk! 

Ez őrültség volt, mert a büdös életbe nem írtam könyvet, de egy hónap alatt könyv lett belőle.

Ekkor jött egy könyvkiadós időszak, amikor azonban azt éreztem, hogy nem visz tovább a tűz, ettől is elköszöntem. Jött még néhány év rádiózás, ami megint egy zseniális időszak volt, ám elhívtak tanítani. Így lettem négy órás magyar tanár a rádió mellett, és mire körbenéztem, nyolc órás tanár lettem. Visszakanyarodtam oda, ahol eredetileg elkezdtem, és ami végleg beszippantott. 

Ma én vezetem a Pedagógus Power tanárközösséget a Felelős Szülők Iskolájában, ami egy bátorítás és misszió, hogy visszazökkenthessük a szakmából kiesett, pedagógus végzettségű embereket. Több ezer papírral rendelkező tanár van, aki civil pályán dolgozik, pedig a jelen pillanatban meg lenne oldva a pedagógusi pálya, hogyha őket vissza lehetne terelni.

GR

Könyv: Cervantes – Don Quijote

Zene: Prince – Purple Rain

Film: Zeffirelli – Rómeó és Júlia

Kicsoda Fülöp Bea?

Magyartanár, újságíró, író, sportszülő, a Felelős Szülők Iskolájának oszlopos tagja, a pedagógus Power, tanár klub vezetője.

 

Támogatom a Bátorságok Könyvét

Mit kapnak a Patreon támogatóink?

Olyan extra tartalmakat, melyeket máshol nem osztunk meg.Meghívót a havi Bátorságok Könyve találkozókra, ahol patreonjaink egy pohár bor és pogácsa mellett beszélgethetnek az oldal szerkesztőivel. Elsőként értesülnek minden új programról.

Legfrisebb történetek
Kampányok

Hungarian Hub

Art Is Business

Eszkuláp

Oszd meg, ha tetszett

Támogass Minket

Mit kapnak a Patreon támogatóink?

 

  • Olyan extra tartalmakat, melyeket máshol nem osztunk meg.
  • Meghívót a havi Bátorságok Könyve találkozókra, ahol patreonjaink egy pohár bor és pogácsa mellett beszélgethetnek az oldal szerkesztőivel.
  • Elsőként értesülnek minden új programról.
Kampányok

Art Is Business

Hungarian Hub

Eszkuláp