„Rekeszből nyomd, anyukám!”

 

Peti

(Szolnoki Péter)

 

Abba most ne is menjünk bele, hogy mekkora bátorság és önfeláldozás nevelőszülőként felnevelni más gyermekét, de emellett szerintem az egyik legbátrabb dolog a szülés. Az anya részéről és a szülészorvos részéről is. Bátorság kell ahhoz is, hogy kiadd a kezedből a kontrollt, amikor feltétlenül meg kell bíznod valakiben és átadod neki az irányítást.

Három olyan esemény volt az életemben, ami nem volt kontrollálható: a három gyermekem megszületése. 

Bent voltam mind a három szülésnél és ott csak úsztam az árral…  Csak az járt a fejemben, hogy mindenük meglegyen, egészségesek legyenek. Ezen a lelki hullámvasúton egymást váltja az aggódás, a félelem, a megkönnyebbülés, a meghatódottság és a leírhatatlan öröm.

Amikor a baba kibújik, felsír és odaadják a kezedbe, az egy olyan katartikus élmény, amitől csak szótlanul potyognak a könnyeid. Egy csoda.

Bogi lányom születése közben volt egy  jelenet, amit a gyerekeim anyja a mai napig emleget. Ott ültem tehetetlenül a fejénél, satuként szorította a kezemet, amikor jöttek a tolófájások. Küzdött tisztességgel, hiszti nélkül, de amikor ránéztem, azt láttam, hogy egyre pirosabb lett a feje, mint aki épp agyvérzést fog kapni. Annyira a fejébe préselte a levegőt, hogy ekkor csúszott ki önkéntelenül a számon az azóta szlogenné vált mondat, hogy:

– Rekeszből nyomd, anyukám! 

Azóta jókat nevetgélünk ezen, de abban a pillanatban nem volt őszinte a mosolya. 

A mai napig, ha egy filmben születéssel kapcsolatos jelenetet látok, azonnal visszatér az a megható érzés, amit a gyermekeim megérkezésekor éreztem.

Képeket készítette: Schumy Csaba
Szolnoki Peti gyermekeivel: Petivel, Bogival és Balázzsal

Peti, a Bon-Bon zenekar énekese, köszöntötte a Bátorságok Könyvét egy éves szülinapja alkalmából!

Támogatom a Bátorságok Könyvét

Mit kapnak a Patreon támogatóink?

Olyan extra tartalmakat, melyeket máshol nem osztunk meg.Meghívót a havi Bátorságok Könyve találkozókra, ahol patreonjaink egy pohár bor és pogácsa mellett beszélgethetnek az oldal szerkesztőivel. Elsőként értesülnek minden új programról.

Legfrisebb történetek
Kampányok

Hungarian Hub

Art Is Business

Eszkuláp

Oszd meg, ha tetszett

Támogass Minket

Mit kapnak a Patreon támogatóink?

 

  • Olyan extra tartalmakat, melyeket máshol nem osztunk meg.
  • Meghívót a havi Bátorságok Könyve találkozókra, ahol patreonjaink egy pohár bor és pogácsa mellett beszélgethetnek az oldal szerkesztőivel.
  • Elsőként értesülnek minden új programról.
Kampányok

Art Is Business

Hungarian Hub

Eszkuláp