“Loveshake- Az élet összeráz”

Szabó Győző, Rezes Judit, Loveshake előadás,

 

GYŐZŐ

(Szabó Győző)

A barátaim adrenalin junkynak neveznek. Imádom, amikor zubog bennem az adrenalin, ezért nagyon sok extrém sportot kipróbáltam. 

Azt mondják, hogy ha magasról akarsz leugrani, akkor csak az elrugaszkodáshoz kell bátorság, ahhoz az első lépéshez, az utána következőkhöz már nem. Ezt az egy lépést nagyon kevesen merik megtenni, csak úgy, mint én a magánéletben. Míg minden más egy racionális matek az életünkben, addig a magánéleti döntés nem az. Ott azért félünk kimondani, vagy meglépni dolgokat, mert nem csak saját magunkat féltjük, hanem másokat is. Pedig fel kéne fognunk, hogy az élet egy film, aminek mi vagyunk a főszereplői, ha törik, ha szakad.

A szakításhoz például sosem volt elég bátorságom. Mindig a csajok szakítottak velem. Ilyen téren abszolút vesztes vagyok. Ezért volt nagyon nehéz, amikor az első feleségemnek meg kellet mondanom, hogy vége. Volt egy közös gyerek, egy közös lakás és egy teljes egzisztencia. Nagyon kemény menet volt, pedig a helyzet megelőzhető lett volna, ha előbb kimondom, amit már egy jóideje éreztem: hogy nem jó és, hogy van valakim, akit szeretek. Most már ő a feleségem.

Ezt a nehéz időszakot dolgozza fel a Loveshake című előadás, ami megmutatja, hogy az előző házasságomban, rosszul csapongó férjként, hogy jutottam el a lebukásig. Amikor a dolgok kiderültek, az is napvilágra került, hogy hazudtam…két évig. Ezt én az előadásban bátran felvállaltam, ami nagyon komoly sebeket szakított fel. 

A nehézségek ellenére megpróbáltunk jóban maradni a volt feleségemmel és megcsináltuk. Ez egy nehezen járható, ám sokkal kalandosabb út volt, mint azt mondani, hogy soha többé nem állunk szóba egymással és veszekszünk a gyerek feje fölött. Azóta a kommunikáció egy nagyon komoly tényező a kapcsolatunkban, és nincs olyan apró morzsa, ami fölött elsiklanánk.

Merni kell ezeket a döntéseket meghozni és a harag, az irigység és a féltékenység valójában totálisan felesleges érzések, és nem vezetnek sehová. Bátorság kellene az embernek az önvizsgálathoz, hiszen a két képlet sosem találkozik egymással: amit mások gondolnak rólunk és amit mi gondolunk magunkról. Az önvizsgálat azért bátorság, mert erő kell hozzá és nagyon sok energia.

GR

Olvass még egy bátor történetet Győzőtől ITT!

Képek: kiemelt kép – Horváth Judit, 2 – Pelsőczy Réka

Loveshake

Színházi duett Rezes Judit és Szabó Győző párkapcsolatának igaz története alapján.

A formabontó darab egy párkapcsolati történet, amelyben Rezes Judit és Szabó Győző népszerű dalok és izgalmas koreográfiák segítségével mutatják be kapcsolatuk ívét, annak csodáit és nehézségeit. Történeteik saját történetek, megélt, igazi állomások. Az előadás személyes érintettséggel, őszintén és kendőzetlenül mesél nekünk róluk, magunkról. Valóság és fikció keserédes keveréke a közismert színész pár által megálmodott, egyszerre vicces és szívszorító előadás.

Szórakoztató, ironikus és gyakran fájdalmas helyzeteket megmutató játék, amelynek történetei egyediek, mégis mindenki számára ismerősek.

„Ha az igazat mondod, nem kell emlékezned semmire. ” (Mark Twain)

Most látható a 6színben.

Delta Produkció előadása

Támogatom a Bátorságok Könyvét

Mit kapnak a Patreon támogatóink?

Olyan extra tartalmakat, melyeket máshol nem osztunk meg.Meghívót a havi Bátorságok Könyve találkozókra, ahol patreonjaink egy pohár bor és pogácsa mellett beszélgethetnek az oldal szerkesztőivel. Elsőként értesülnek minden új programról.

Legfrisebb történetek
Kampányok

Hungarian Hub

Art Is Business

Eszkuláp

Oszd meg, ha tetszett

Támogass Minket

Mit kapnak a Patreon támogatóink?

 

  • Olyan extra tartalmakat, melyeket máshol nem osztunk meg.
  • Meghívót a havi Bátorságok Könyve találkozókra, ahol patreonjaink egy pohár bor és pogácsa mellett beszélgethetnek az oldal szerkesztőivel.
  • Elsőként értesülnek minden új programról.
Kampányok

Art Is Business

Hungarian Hub

Eszkuláp