“Nem vagyok tökéletes, de ez van”

Vanya Timi egyik instagram fotója, ahol a mosógépben alszik, egy színpadi kép és egy portré

TIMI

(Vanya Tímea)

 

Én az a lány vagyok, aki nem sminkel, és nem hord tűsarkút. Színésznőként én is szeretek csinos lenni, de színpadon inkább a fura karaktereket osztják rám, akiknek egy-két jelenete van: én vagyok a prosti, a boszorkány, a cselédlány, pedig azt vallom, hogy vannak nagyobb szerepek is, amiket el tudnék játszani 185 centisen.

A húszas éveim rámentek arra, hogy felvállaljam magam, 38 évesen viszont már azt érzem, hogy a korom hozzátesz a nőiségemhez. Az öregedésben az a jó, hogy mentálisan a helyére kerülnek a dolgok, miközben őszülök és ráncosodom. A mostani kétgyerekes anya Timit jobban szeretem, mint a vergődő 26 évest.

Amikor jött a pandémia, elmaradtak az előadásaim, és mivel a férjem is színházban dolgozott, ezért egyikünk se tudott pénzt keresni. Az első hullámban még volt egy kis megtakarításunk, azt elköltöttük, aztán jött a második hullám, ami anyagilag és mentálisan is nagyon megterhelő időszak volt. 

Ez volt a napirend: kréta, játszótér, főzés, mosogatógép, altatás. Teljesen beszorongtam. Ezt fogom csinálni életem végéig? Mi lesz a mentális igényeimmel és a kreatív energiáimmal? 

Én nem szűntem meg én lenni, csak mert szültem két gyereket!

Mindezek miatt kezdtem el csinálni egy paródiaoldalt, a vanyatimiofisölt, aminek az a lényege, hogy a tökéletes, és luxi insta fotókat figurázza ki. A mai világ azt nyomja, hogy mindenkinek boldog házassága van, kockahasa és iszonyatosan menő élete… A pandémia világossá tette számomra, hogy a mi életünk nem ilyen.

A képeken teljesen smink nélkül, melegítőben vagyok, ezek nem a szépséget adják vissza. Ehhez nekem nagyon keményen ki kellett lépnem a  komfortzónámból, levetkőzni egy csomó gátlásomat, és a megfelelési kényszeremet. 

Azért a színésznők szeretnek szépek lenni, és nekem is sok bátorság kellett ahhoz, hogy nénibugyira vetkőzzve,  fussak  egy kocsi után… 

Örülök, hogy elkezdtem a vanyatimiofisölt, sok sikerélményem van az oldalból. Látszik, hogy nem vagyok tökéletes, de ez van, és ez így jó. Ezt szeretném megmutatni az oldalamon is. Hiszek abban, hogyha jobban szereted magad, mindenki más is jobban fog szeretni, és ilyenkor nyílnak meg az ember előtt az új lehetőségek.

MP

Könyv: Bányainé Nagy Judit, Fancsikai Eszter, Tapasztó Orsi-  Nem akarok beleszólni

Zene: Bagossy Brothers – Visszajövök

Film: Gabriele Muccino – Boldogság nyomában

Támogatom a Bátorságok Könyvét

Mit kapnak a Patreon támogatóink?

Olyan extra tartalmakat, melyeket máshol nem osztunk meg.Meghívót a havi Bátorságok Könyve találkozókra, ahol patreonjaink egy pohár bor és pogácsa mellett beszélgethetnek az oldal szerkesztőivel. Elsőként értesülnek minden új programról.

Legfrisebb történetek
Kampányok

Hungarian Hub

Art Is Business

Eszkuláp

Oszd meg, ha tetszett

Támogass Minket

Mit kapnak a Patreon támogatóink?

 

  • Olyan extra tartalmakat, melyeket máshol nem osztunk meg.
  • Meghívót a havi Bátorságok Könyve találkozókra, ahol patreonjaink egy pohár bor és pogácsa mellett beszélgethetnek az oldal szerkesztőivel.
  • Elsőként értesülnek minden új programról.
Kampányok

Art Is Business

Hungarian Hub

Eszkuláp