“Kultúra, Kommunikáció, Közösség”

Beke Károly

 

KARESZ

(Beke Károly)

Mi a bátorság? Merni olyasmit csinálni, aminek nem biztos, hogy látjuk a végeredményét kristálytisztán. Legyen ez egy sportesemény, egy tanulmányi verseny, vagy éppen valami munka, ami a hétköznapokat betölti.

Szerencsém volt, hogy olyan iskolába járhattam Székesfehérváron, ami tényleg nagyon közösségi volt. Ez egy sporttagozatos általános iskola, amiben két dolgot kellett nagyon jól csinálni: sportolni, és tanulni. A 4,5-ös átlagot kellett tartani, hogy az osztályban maradhass.

A gyerekeknek a közösség mellett kell a fegyelem és a következetesség. Ha süt, ha esik, akkor is végig kell csinálnod. Így fogod nagy valószínűséggel a mérkőzést megnyerni. Ha vesztesz, akkor is tudod, hogy mindent megtettél, és ez a hozzáállás nagyon sok embernél hiányzik. 

Az iskola mindezen kihívások mellett adott egy csodálatos közösséget nekünk. Együtt sportoltunk és tanultunk, hogy utána együtt lehessünk az iskolai külön foglalkozásokon is. Többségünk a székesfehérvári panelrengetegben élt és mindig összejöttünk a grundon. Elkezdtünk  a Vörösmarty Színházba járni. Ott szerettem meg a színházművészetet. 

Most, ha így végiggondolom, az a 8 év nagyon sok dolgot adott az életemben, anélkül, hogy tudtam volna. Kultúrát, Kommunikációt és Közösséget – ezt a 3 K-t. És ez az általam vezetett Csokonai Nonprofit Kft. mottója is, ami a XV. kerület kultúrájáért és kommunikációjáért felel.  

Benne van minden része a pályafutásomnak. Nagyon szerencsés vagyok, hogy volt lehetőségem sok mindent kipróbálni. Voltam én minden, csak kivert kutya nem, de ez a hármas mindig velem volt, és most ért be igazán. 

Most érzem leginkább a helyemen önmagam. Olyat csinálok, amivel ténylegesen adhatok a környezetemnek: kulturális értékeket és élményt. A közösségteremtésre kultúránál jobb eszköz nincsen ebben a fura speciális világban, mint amiben ma élünk.

Én magam nem vagyok kulturális szakember. Nincs ilyen végzettségem. Van azonban egy tudásom, sok beszélgetés mögöttem és tapasztalatom az együttműködéseimből. Én mélyen hiszem, hogy amin most dolgozom, abból egy kerek egész fog összeállni, amire a gyerekeim is büszkék lehetnek majd.

Már most látszik, hogy jó lesz, különben nem figyelnének és támadnának ennyien.

GR

Könyv: Daniel Keyes – Virágot Algernonnak

Zene: Szirtes Edina Mókus – Bájoló

Film: Olivier Nakache, Eric Toledano – Életrevalók

Kicsoda Beke Károly?

Csokonai Kulturális Központ és Kommunikációs Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője, ami a XV. kerület kulturális életéért és kommunikációjáért felel. Nem művészeti szakembernek, hanem Kulturális közéleti szereplőnek tartja magát. 

kopek: 2 – es és  kiemelt kép – Gordon Eszter

Támogatom a Bátorságok Könyvét

Mit kapnak a Patreon támogatóink?

Olyan extra tartalmakat, melyeket máshol nem osztunk meg.Meghívót a havi Bátorságok Könyve találkozókra, ahol patreonjaink egy pohár bor és pogácsa mellett beszélgethetnek az oldal szerkesztőivel. Elsőként értesülnek minden új programról.

Legfrisebb történetek
Kampányok

Hungarian Hub

Art Is Business

Eszkuláp

Oszd meg, ha tetszett

Támogass Minket

Mit kapnak a Patreon támogatóink?

 

  • Olyan extra tartalmakat, melyeket máshol nem osztunk meg.
  • Meghívót a havi Bátorságok Könyve találkozókra, ahol patreonjaink egy pohár bor és pogácsa mellett beszélgethetnek az oldal szerkesztőivel.
  • Elsőként értesülnek minden új programról.
Kampányok

Art Is Business

Hungarian Hub

Eszkuláp