“A szabadság legizgalmasabb része”

 

GYURI

(Greskovits György)

 

A Milestone Intézet alapítója és oktatási igazgatója vagyok, ami tehetséggondozással foglalkozik. A középiskola mellett egy 4 éves képzést nyújtunk, és az a célunk, hogy egy nemzetközileg is versenyképes és társadalmilag elkötelezett fiatal generációt neveljünk Magyarország számára.

Nálunk a pedagógus egy kísérő szerepben van, segít a diáknak megugrani az előtte álló kihívásokat. Amikor egy diáknak nagy és nehéz feladatot adsz, azzal azt is közvetíted felé, hogy hiszel abban, hogy ez neki menni fog. Ez egyrészről ijesztő, de felszabadító is, mert a szabadságnak az a legizgibb része, amikor megmutatod valakinek, hogy milyen különböző horizontok és lehetőségek vannak előtte.

Nálunk a pedagógus az, aki lépcsőfokokat helyez a diák elé, hogy a tanuló lépésről lépésre tudjon haladni a kisebb kihívások mentén. Ebben erősen jelen van a bátorság kérdése. Minden lépésnek erőfeszítésbe kell kerülnie, de nem akkorába, hogy azt a diák ne merje meglépni. A kihívásnak túl kell mutatnia azon, ami komfortos, hisz ha nincs mit meghaladni, akkor az ember nem fejlődik, viszont ha túl nagy kihívást helyezel a diák elé, az bátorítás helyett összetörheti azt, akit segíteni szerettél volna.

Magasra tenni a lécet azért is jó, mert ha azt a lécet mégsem sikerül megugrania a diáknak, hanem “csak” eggyel lejjebb érkezik, már akkor is hatalmasat ugrott előre magához képest. Azt gondolom, hogy bátorítani és nagy kihívás elé állítani valakit, az a legjobb bók.

MP

Könyv: Jorge Luis Borges – Paracelsus rózsája

Zene: Erykah Badu – Bag Lady

Támogatom a Bátorságok Könyvét

Mit kapnak a Patreon támogatóink?

Olyan extra tartalmakat, melyeket máshol nem osztunk meg.Meghívót a havi Bátorságok Könyve találkozókra, ahol patreonjaink egy pohár bor és pogácsa mellett beszélgethetnek az oldal szerkesztőivel. Elsőként értesülnek minden új programról.

Legfrisebb történetek
Kampányok

Hungarian Hub

Art Is Business

Eszkuláp

Oszd meg, ha tetszett

Támogass Minket

Mit kapnak a Patreon támogatóink?

 

  • Olyan extra tartalmakat, melyeket máshol nem osztunk meg.
  • Meghívót a havi Bátorságok Könyve találkozókra, ahol patreonjaink egy pohár bor és pogácsa mellett beszélgethetnek az oldal szerkesztőivel.
  • Elsőként értesülnek minden új programról.
Kampányok

Art Is Business

Hungarian Hub

Eszkuláp