Hollywood

Blum János a Bátorságok Könyvével

JÁNOS 

(Blum János)

A hollywoodi filmstúdiók több milliót fektetnek be egy-egy filmbe, aminek vissza kéne jönnie, de a legtöbb film mégse lesz sikeres. 1000 ötletből  100 forgatókönyv lesz, 100 forgatókönyvből 10 film, és a 10 filmből csak 1 lesz nyereséges, ezért annak az 1-nek kell fizetnie a többi 999-ért..

A viszontbiztosító cég, ahol matematikusként dolgoztam, szerződésben állt filmstúdiókkal is, akikkel teljesen szokatlan biztosítási konstrukciókat kötöttünk: ha mondjuk 20 nagy filmet gyártottak egy évben, akkor abban állapodtunk meg velük, hogy akkor kapnak kártérítést, ha ebből a 20 filmből egy se lesz elég nyereséges.

Ebben a helyzetben 20 különféle lehetőség van arra, hogy valami sikeres legyen, mégis, az a valószínű, hogy csak egy, kettő, vagy három lesz az. 

Színésznek lenni még ennél is nagyobb kockázat, mert amikor valaki művészi pályára lép, akkor egyetlen dolgot tud kockára tenni: a saját életét és egzisztenciáját, amiből nincsen 19 másik, mint a filmeknél! 

A hírekből csak azoknak a színészeknek történetét ismerjük, akik sikeresek lettek, de nagyon sokan nem futnak be, és azokról nem is hallunk. Velük mi van?

Magyarországon színészkedni jóval kockázatosabb, mint matematikusként dolgozni egy svájci viszontbiztosító társaságnál. Szerintem ebbe a szakmába már belekezdeni is bátorság! 

MP

Olvass még BÁTOR történetet Jánostól ITT.

Támogatom a Bátorságok Könyvét

Mit kapnak a Patreon támogatóink?

Olyan extra tartalmakat, melyeket máshol nem osztunk meg.Meghívót a havi Bátorságok Könyve találkozókra, ahol patreonjaink egy pohár bor és pogácsa mellett beszélgethetnek az oldal szerkesztőivel. Elsőként értesülnek minden új programról.

Legfrisebb történetek
Kampányok

Hungarian Hub

Art Is Business

Eszkuláp

Oszd meg, ha tetszett

Támogass Minket

Mit kapnak a Patreon támogatóink?

 

  • Olyan extra tartalmakat, melyeket máshol nem osztunk meg.
  • Meghívót a havi Bátorságok Könyve találkozókra, ahol patreonjaink egy pohár bor és pogácsa mellett beszélgethetnek az oldal szerkesztőivel.
  • Elsőként értesülnek minden új programról.
Kampányok

Art Is Business

Hungarian Hub

Eszkuláp