“A boldogság grafikonja”

Gazsi Zoltán, képek a kezelésekről

 

ZOLI

(Gazsi Zoltán)

Rajzold le az életutadat egy grafikonon. Vízszintes tengelyen az évek száma, a függőlegesen 1 és 10 között kell jelölni, mennyire voltál elégedett az életeddel, más szóval boldog. 

 Ezt a feladatot egy vezetői klub csapatépítésén kaptuk. A napsütésben, egy domb tetején rajzolgattunk és átgondoltuk életünk mélypontjait és magasságait.

 A gimi, egyetem jól kezdődött. Az egyetem alatt megnősültem, és indult a munka. Haladtam a ranglétrán: kísérleti állomás vezető, magyar, majd kelet-európai, később európai, végül global termékmanager. Közben 2 gyermekem született, jártam a világot, építkeztem- kölcsönökből ugyan, de szépen alakult az életünk.

 A házba úgy vettünk mindent, hogy szép legyen, hiszen életünk végéig fogjuk nézegetni. De nem sokáig nézegettem, mert pont akkor, amikor a kölcsönt visszafizettük, elköltöztem otthonról. A sok utazás kikezdte a házasságunk. Munkát váltottam, hogy ne kelljen utaznom, de késő volt: ami elromlott, már nem tudtunk helyrehozni.

 40 éves szülinapom utáni a karácsony volt életem mélypontja. Egyedül egy albérletben, gyermekek nélkül. Gondolkodtam, mennyire is vagyok sikeres itt egymagamban… 

 Ekkor kezdődött az én nagy újrakezdésem. Vettem egy lakást, felvettek az Eisberg nevű céghez, interneten megtaláltam a mostani feleségem, és megszületett a lányunk. Szóval az utolsó 13 évem csúcson van, kerek a világ. Ezzel be is fejeztem a grafikonom magyarázatát.

 Egy vezető társam egyszer csak megszólalt: 

-Figyu, te nem vagy rákbeteg? Valahol ezt olvastam.

-Basszus, tök igazad van!

…Elfelejtettem, hogy 52 évesen vastagbél daganat miatt megműtöttek, majd nyirokáttéttel 12 kemoterápiás kezelésen voltam túl.

 Bennem mindent felülírt, hogy a betegség hihetetlen jó dolgokat hozott: a lányaim zenét írtak nekem, a kollegáim zseniálisan megoldottak mindent, kaptam tőlük “ Erőleves a lelkednek “ dobozt különleges dolgozói üzenetekkel, elkezdtem kórház-koncerteket szervezni a Szent László kórház onkológiai betegeinek és dolgozóinak, és azóta is sok, pozitív ember és szeretet vesz körül. 

 A grafikonom egy szép egyenessel zárul. 

Béke van bennem, és sok tervem van a jövőre nézve. Komplex dolog a boldogság.

GR

Könyv: Csíkszentmihályi Mihály – Kreativitás

Zene: Pink Floyd – Wish you  were here

Film:  Monty Python – Gyalog Galopp

Támogatom a Bátorságok Könyvét

Mit kapnak a Patreon támogatóink?

Olyan extra tartalmakat, melyeket máshol nem osztunk meg.Meghívót a havi Bátorságok Könyve találkozókra, ahol patreonjaink egy pohár bor és pogácsa mellett beszélgethetnek az oldal szerkesztőivel. Elsőként értesülnek minden új programról.

Legfrisebb történetek
Kampányok

Hungarian Hub

Art Is Business

Eszkuláp

Oszd meg, ha tetszett

Támogass Minket

Mit kapnak a Patreon támogatóink?

 

  • Olyan extra tartalmakat, melyeket máshol nem osztunk meg.
  • Meghívót a havi Bátorságok Könyve találkozókra, ahol patreonjaink egy pohár bor és pogácsa mellett beszélgethetnek az oldal szerkesztőivel.
  • Elsőként értesülnek minden új programról.
Kampányok

Art Is Business

Hungarian Hub

Eszkuláp