Miért egyedül akarok megcsinálni mindent?

 

VIVI

(Bánovits Vivianne)

Vannak helyzetek, amikor azt érzed, hogy egy problémát egyedül kell megoldanod.

Többször előfordult, hogy nem úgy alakultak a dolgok, ahogy terveztem, de sehogyse tudtam megoldani. A párom mindig próbált segíteni, de ellenálltam neki, és ellöktem magamtól lelkileg. Ez nyilván nem volt könnyű neki sem, és muszáj volt utána járnom, hogy miért alakult ez ki bennem.

Nagyon mély témák jöttek fel a gyerekkoromról és a fiatalságomról. Miért akarok megcsinálni egyedül mindent? Miért félek attól, hogy beengedjek valakit az életembe, hogy függjek tőle, hogy támaszkodhassak rá?

Hirtelen olyan konkrét válaszok jöttek ki belőlem, hogy összeálltak a fejemben az összefüggések: nekem nagyon erősen megalapozta a férfiakkal való kapcsolatomat az, hogy a szüleim elváltak. Apukám elhagyott, és nem nagyon vett részt az életemben. Eltartottam magamtól a férfiakat, mert féltem, hogy el fognak hagyni, bántanak és csalódást okoznak majd… Nehéz volt elhinnem valakiről, hogy nem ezt teszi, hanem tényleg mellettem marad. Szerintem ez nagyon sok nőnek a problémája…  

Ismerem magam, nagyon makacs vagyok a párkapcsolatokban, de tudtam, hogy most félre kell tennem az egomat. Azt éreztem, hogy egy csomó van a torkomban és nehezen kapok levegőt. Olyan, mintha egy nagy súlyt cipelnék belül, valamit, ami már régóta nyomja a lelkem, és rájöttem, hogy muszáj szembe néznem a saját félelmeimel, hibáimmal, problémáimmal. Muszáj kimondanom, hogy nem lehetek mindig mindenben a legjobb, és van, amikor nem sikerülnek a dolgok, de ettől nem leszek rosszabb. Nekem az volt az egyik legnagyobb bátorságom, hogy végre szembenéztem a félelmeimmel és közel tudtam engedni magamhoz egy másik embert úgy, hogy akár az életemet is rábiznám. Azt éreztem, hogy ezzel kiadtam magamból a sok elnyomott feszültséget, és ezzel én is megtisztultam.

Azóta már összeházasodtunk. Nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy nekem van egy férjem, akivel ki tudom beszélni a dolgokat (és szegény hallgathatja egész nap). Tényleg az van, hogy egy jó kapcsolatban a párod képes tükröt tartani neked, és ez különösen fontos az évek óta visszatérő problémáknál. Rájöttem, hogy nagyon sok mindenben kell fejlődnöm, mert a férjemmel akarom leélni az életemet. Eszméletlen meló, és folyamatos harc önmagaddal, hogy jobb és jobb ember legyél, és hogy minél többet és tisztábban odaadj magadból a másiknak a házasságban.

MP

Képek: 1,2 – Dobai Aty 3- Forgács Bea

Olvass még egy történetet Vivitől ITT

Támogatom a Bátorságok Könyvét

Mit kapnak a Patreon támogatóink?

Olyan extra tartalmakat, melyeket máshol nem osztunk meg.Meghívót a havi Bátorságok Könyve találkozókra, ahol patreonjaink egy pohár bor és pogácsa mellett beszélgethetnek az oldal szerkesztőivel. Elsőként értesülnek minden új programról.

Legfrisebb történetek
Kampányok

Hungarian Hub

Art Is Business

Eszkuláp

Oszd meg, ha tetszett

Támogass Minket

Mit kapnak a Patreon támogatóink?

 

  • Olyan extra tartalmakat, melyeket máshol nem osztunk meg.
  • Meghívót a havi Bátorságok Könyve találkozókra, ahol patreonjaink egy pohár bor és pogácsa mellett beszélgethetnek az oldal szerkesztőivel.
  • Elsőként értesülnek minden új programról.
Kampányok

Art Is Business

Hungarian Hub

Eszkuláp