„A sejtig való megújulás”

Katica forgatás közben, Kleb attila fotó, Katica színpadon

KATICA

(Nagy Katica)

2 éve nem ilyen voltam, sokkal jobban benne maradtam a rossz dolgokban. 

Ebből a szempontból a pandémia egy izzasztókunyhó volt, a felnőtté válásomnak az első szakasza.

Voltam vírusos, és a  kéthetes elzártságban rá voltam kényszerítve, hogy gondolkozzak, mert nem dolgoztam, volt időm, pedig én az az ember vagyok, aki nem tudok otthon ülni. Jövök-megyek és rengeteget dolgozom. A pandémia alatt azonban összeraktam, hogy hol tartok az életemben, mit csinálok jól és mit nem, mit szeretnék és mit nem. Egy óriási transzformáció volt, egy utolsó sejtig való megújulás. Azt érzem, hogy elindult egy purgatóriumi folyamat az életemben és nagyon sok embernél látom ennek a megújulásnak a jótékony hatásait.

Ezek után kezdetét vette egy tisztulási folyamat mind a magán-, mind a szakmai életemben. Azóta sokkal kevésbé ragadok bele olyan szitukban, amik már nem fontosak. Ha kevesebb a jó, mint a rossz, akkor mindenképpen menni kell tovább. Ezt most már megtanultam. 

Most egy nagyon bátor időszakomban vagyok. Eljöttem egy kőszínházból úgy, hogy a semmibe léptem ki. Bátorság volt a szabadúszást választani, nagyon felszabadító és tudom, hogy jól döntöttem.

Emellett volt egy hosszú kapcsolatom, ami már nagyon nem működött, de összetartotta a ragaszkodás. Bátorság volt abból is kiugrani, mert nem ragadtam bele egy olyan dologban, ami már nem volt jó. Én sajnos nagyon közelről látok olyan példát, hogy milyen 20 évig benne maradni egy rossz házasságban. 

Szeretnék nyilván tartozni valahova, de csak azért, hogy legyen valami, én képtelen vagyok benne maradni. Nagyon jól elvagyok egyedül is. Ugyanakkor megváltozott a párkapcsolati mintám is … vagy elindult egy másfajta minta keresése.  

És tudom magamról, hogy azért nem mentem bele eddig igazi, stabil párkapcsolatokba, mert én magam is féltem tőlük. A jövőben ezzel szeretnék foglalkozni. Nagyon szeretnék egy olyan hosszútávú kapcsolatot, ami az otthonom lehet.  

A vágyam, hogy együtt legyek valakivel, akivel szellemileg, szexuálisan, érzelmileg együtt tudok rezegni. Aki tényleg jó, hogy ott van. Aki nem zavar, és nem akarok neki megfelelni.

GR

Könyv: Gorkij – Foma Gordejev

Zene: Donna Summer – Hot Stuff

Film: Maggie Gillenhall – The Lost Daughter

Támogatom a Bátorságok Könyvét

Mit kapnak a Patreon támogatóink?

Olyan extra tartalmakat, melyeket máshol nem osztunk meg.Meghívót a havi Bátorságok Könyve találkozókra, ahol patreonjaink egy pohár bor és pogácsa mellett beszélgethetnek az oldal szerkesztőivel. Elsőként értesülnek minden új programról.

Legfrisebb történetek
Kampányok

Hungarian Hub

Art Is Business

Eszkuláp

Oszd meg, ha tetszett

Támogass Minket

Mit kapnak a Patreon támogatóink?

 

  • Olyan extra tartalmakat, melyeket máshol nem osztunk meg.
  • Meghívót a havi Bátorságok Könyve találkozókra, ahol patreonjaink egy pohár bor és pogácsa mellett beszélgethetnek az oldal szerkesztőivel.
  • Elsőként értesülnek minden új programról.
Kampányok

Art Is Business

Hungarian Hub

Eszkuláp