“Mint a Lila Akác köz”

 

ANDRÁS

(Faragó András)

A feleségem 2010-ben kapott egy olyan állásajánlatot a cégénél, amivel lehetőség nyílt arra, hogy Amerikába költözzünk. Én akkor a DIGI Sport főszerkesztője voltam, és emellett a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének a sajtófőnöke. Mind a ketten nagy Amerika-mániások voltunk, és úgy éreztük, hogyha nem jövünk ki, akkor majd nyugdíjas fejjel a hintaszékben is azon fogunk gondolkodni:

– Mi lett volna, ha akkor elindultunk volna?

Ez volt életem egyik legbátrabb lépése. Nekem mind a két magyarországi munkahelyemet ott kellett hagynom. Először Cincinnatibe költöztünk, és 4 és fél évet voltunk ott, aztán jött a koronavírus és a home office, és mivel már nem voltunk a városhoz kötve, felerősödött bennünk az az érzés, hogy jó lenne melegebb éghajlaton lakni. 2020-ban Floridában szilvesztereztünk barátokkal, és nem sokkal később ott néztünk házakat magunknak. 3 nap alatt aláírtuk a szerződést arra a házra, amiben most is lakunk, pedig Cincinnatiben még nem volt eladva a másik házunk. Nem is tudom, hogy ez bátor, vagy vakmerő lépés volt, vagy egy hülyeség…

A költözés egy másfél éves gyerekkel a Covid alatt nagyon kemény volt, a feleségemmel ketten pakoltuk össze az egész házunkat dobozokba, kibéreltük a lehető legnagyobb teherautót és utánfutót, és csurig telepakoltuk.

A két város között kb. 1500 km van, ezt két nap alatt lehet levezetni, és én ültem a volánnál. A teherautónk az utánfutóval közel 20 méteres volt – itt ezt egy B kategóriás jogosítvánnyal vezetheted mindenféle tapasztalat nélkül… 

Én a teljes úton be voltam fosva! Az egész életünk be volt pakolva mögém, ráadásul esett az eső amikor elindultunk, és tudtam, hogy egy ilyen nagy autó nem úgy megy, mint egy átlagos személygépkocsi, hogy benyomod a féket és megáll. Nem… Ha benyomod a féket, akkor elkezd lelassulni, de még rohadt hosszan megy, ezért gyakorlatilag több száz méteres fékutat kellett magam előtt hagyni. Halálfélelmem volt végig az úton, nem is tudom, hogy sikerült megérkeznünk… Ez a hely olyan, mint a Született feleségekben a Lila Akác köz, minden nagyon rendezett, van golfpálya, és kis tavak is körülöttünk. Nagyon szeretjük.

MP

“A Hungarian Hub vezetőjével, Pazaurek Pirossal együtt dolgoztunk már Magyarországon is, a kosárlabda szövetségben, csak ő évekkel ezelőtt kiköltözött Floridába. Most már mi is itt élünk, és egy órányira lakunk egymástól. Sőt, nagyon sok ismerősöm van kint… Ez nem lehet véletlen.”

Zeneajánló: Hamilton, the Musical

Könyvajánló: James R. Hansen: Az első ember – Neil Armstrong élete

Filmajánló: Robert Zemeckis: Forrest Gump

Támogatom a Bátorságok Könyvét

Mit kapnak a Patreon támogatóink?

Olyan extra tartalmakat, melyeket máshol nem osztunk meg.Meghívót a havi Bátorságok Könyve találkozókra, ahol patreonjaink egy pohár bor és pogácsa mellett beszélgethetnek az oldal szerkesztőivel. Elsőként értesülnek minden új programról.

Legfrisebb történetek
Kampányok

Hungarian Hub

Art Is Business

Eszkuláp

Oszd meg, ha tetszett

Támogass Minket

Mit kapnak a Patreon támogatóink?

 

  • Olyan extra tartalmakat, melyeket máshol nem osztunk meg.
  • Meghívót a havi Bátorságok Könyve találkozókra, ahol patreonjaink egy pohár bor és pogácsa mellett beszélgethetnek az oldal szerkesztőivel.
  • Elsőként értesülnek minden új programról.
Kampányok

Art Is Business

Hungarian Hub

Eszkuláp