“Mindenkinek hibátlan gyereke van, nem?”

 

NÓRA

(Hegyi Nóra)

Műsorvezető szakra jártam a Színművészetin, ahol Popper Péter is tartott órát, és adott egy feladatot: kiállított minket kettesével, és jellemzést kellett adni a másikról. Rólam azt mondták, hogy minden eshetőségre bebiztosítom magam, és három, de inkább négy lábbal állok a földön. Ott szembesültem azzal, hogy hiába hittem magam spontánnak, egyáltalán nem vagyok az.

Mindig készültem arra, hogy mikor kapok egy nagy pofont az élettől, de nem jött. Viszont az is bátorság, ha nem jön a pofon, és úgy kell továbbmenni, mert ha nem ér kudarc, akkor nincs, ami visszatántorítson, így sokszor nehezebb nem elbízni magad.  Mostanában viszont be kellett látnom, hiába törekszem tökéletességre, nincs mindenre befolyásom. Például, hogy milyen lesz a gyerekem. 

A lányommal minden tök jól ment, ő úgy megy előre, mint egy kis gép, terhelhető, kicsit olyan, mint én. Aztán 5 és fél évvel később megszületett a fiam, aki nagyon lelkizős, és rá kellett jönnünk, hogy neki teljesen más bánásmódra, kommunikációra van szüksége.

Ha bármi van a gyerekemmel, az nekem mindig sokkal jobban fáj, mintha velem történne. Én magamat gyötörhetem bármeddig, és lehetek maximalista, de egy másik emberrel ezt már nem tehetem meg. Hiába vitt a maximalizmusom mindig sikerre, a fiamnak ezzel már ártok, úgyhogy le kell lassulnunk. Nálam ezzel jött el az első megtorpanás: nincs mindenre ráhatásom. 

A gyerek tükröt mutat a szüleinek, de vajh’ mi miért kaptuk ezt a gyereket? 

Meg kellett értenem, hogy mióta megszületett a fiam, már ő is megérzi, amikor magamat gyötröm egy helyzetben, és ezt nem szeretném, úgyhogy meg kell változtatnom a felfogásomat ezzel kapcsolatban, és ez egy nagy bátorság – elhagyni az évekig helyesnek hitt utat.

Egyébként szerencsések vagyunk, semmi baja nincs a fiamnak, egészséges szép gyerek, csak másképp gondolkodik, érez, mint a család eddigi tagjai. Szoktam mondani, hogy a gyerekeink majd 18 évesen a terápián elmondják, hogy milyen volt fölnőni velünk, és majd ott kidumálják. Az tény, hogy most van egy kis megakadásunk, és ezt anyaként nehéz kimondani, nehéz szembenézni azzal, hogy változni kell. Senki sem vallja be bátran, szívesen, ha van valami gondja a gyereknek a suliban, oviban, a családban, stb…Menj ki egy játszótérre, és beszélgess más anyukákkal! Ott mindenkinek hibátlan gyereke van, nem? És hibátlan a házasságuk is, senkinek nincs semmi baja a saját szüleivel sem… Aztán egyszer csak jön a válás híre. Jót tenne a társadalmunknak, ha bátrabban, nyíltabban beszélnénk a problémákról. Ez az állandó vetítés nagyon rossz…

Vagy hazudsz, vagy bátor leszel, és elmondod az igazságot. Nekem voltak a játszótéren is nagyon hard-core beszélgetéseim, szóval ha megnyílsz, köttetnek ott is jó barátságok. A fiam megtanította, hogy nincs baj azzal, ha valami nem tökéletes, és azzal sincs baj, ha ezt kimondod, mert őszintének lenni az az igazi bátorság. 

MP

Zeneajánló: Dés-Geszti: A Pál utcai fiúk

Könyvajánló: Ethan Hawk –  A sötétség ragyogó sugara

Filmajánló: Martin Scorsese: A Wall Street farkasa

Olvass még egy történetet Nórától ITT!

Kicsoda Hegyi Nóra?

Évekig dolgozott műsorvezetőként az RTL Klubon, a XXI. század, a Házon kívül, és a Híradó egyik ismert arca volt. Ma a Kolibri Pictures tulajdonosa, cégek számára gyártanak üzleti -és reklámfilmeket.

Támogatom a Bátorságok Könyvét

Mit kapnak a Patreon támogatóink?

Olyan extra tartalmakat, melyeket máshol nem osztunk meg.Meghívót a havi Bátorságok Könyve találkozókra, ahol patreonjaink egy pohár bor és pogácsa mellett beszélgethetnek az oldal szerkesztőivel. Elsőként értesülnek minden új programról.

Legfrisebb történetek
Kampányok

Hungarian Hub

Art Is Business

Eszkuláp

Oszd meg, ha tetszett

Támogass Minket

Mit kapnak a Patreon támogatóink?

 

  • Olyan extra tartalmakat, melyeket máshol nem osztunk meg.
  • Meghívót a havi Bátorságok Könyve találkozókra, ahol patreonjaink egy pohár bor és pogácsa mellett beszélgethetnek az oldal szerkesztőivel.
  • Elsőként értesülnek minden új programról.
Kampányok

Art Is Business

Hungarian Hub

Eszkuláp