„Mostmár apa vagyok”

 

BALÁZS

(Varga Balázs)

 

Az én életemben azok a szavak, hogy anya meg apa nincsenek olyan erősen aláhúzva. Így alakult, de az biztos, hogy a kislányommal kapcsolatban azon leszek, hogy mindent meg tudjak adni neki. Érzelmileg nagyon erős kapcsolat a mienk, már most. 

El kell hinnem magamról, hogy már felnőttem. Apa vagyok, és van egy gyerekem. Számomra ennek a tudatosítása lesz a következő bátor lépés. Aki ezt az egészet még nem élte át, az nem is tudja, hogy ez a tudat valóságos sokk az ember életében.

Van egy gyerekem, akivel olyan a viszonyom, amilyet én is szerettem volna magamnak kisfiúként. Most a kislányommal vagyok non-stop, borzasztó erős a kapcsolatunk, rengeteg mindenre tanítom, és felnéz rám. Figyelem őt, hogy hogyan kezdd el fejlődni egyik napról a másikra, és hogy hogyan kezd el bátor lenni.

Azt látom rajta, hogy ha elesik, akkor tök jó, hogy apaként segítek neki, de igazából neki egy csomó minden magától is megy. Úgy szeretném őt nevelni, hogy csak nagyon messziről vagyok ott neki, ha nagyon nagyon nagy baj van, akkor segítek, de inkább csak bátorítva, buzdítva szeretném őt előre lökni, hogy erős ember legyen. Én azt akarom, hogy ő nagyon erősen tudjon a konfliktusokkal szembenézni.

Kíváncsi leszek, hogy belőle milyen felnőtt lesz így, ezzel a metódussal. Hogy nincs az a kis “utyutyutyutyu, gyere segítek!”, hanem hagyom, hogy maga álljon fel, aztán hogyha tényleg kell, akkor úgyis segítek neki, ott vagyok vele.

Itt az ideje, hogy lezárjam azt a korszakot, amikor én gyereknek érzem magam, mert ott egy igazi gyerek, a kislányom. Ő majd érzi a gyerekkort, nekem meg itt az idő, hogy most már tényleg nőjek fel, és tudatos döntéseket hozzak, mert mostmár apa vagyok.

MP
Képek: Szabó Sándor

Olvass még egy bátor történetet Balázstól ITT

Támogatom a Bátorságok Könyvét

Mit kapnak a Patreon támogatóink?

Olyan extra tartalmakat, melyeket máshol nem osztunk meg.Meghívót a havi Bátorságok Könyve találkozókra, ahol patreonjaink egy pohár bor és pogácsa mellett beszélgethetnek az oldal szerkesztőivel. Elsőként értesülnek minden új programról.

Legfrisebb történetek
Kampányok

Hungarian Hub

Art Is Business

Eszkuláp

Oszd meg, ha tetszett

Támogass Minket

Mit kapnak a Patreon támogatóink?

 

  • Olyan extra tartalmakat, melyeket máshol nem osztunk meg.
  • Meghívót a havi Bátorságok Könyve találkozókra, ahol patreonjaink egy pohár bor és pogácsa mellett beszélgethetnek az oldal szerkesztőivel.
  • Elsőként értesülnek minden új programról.
Kampányok

Art Is Business

Hungarian Hub

Eszkuláp