“Mindig a megoldásokat keresem!”

 

MÁTÉ

(Balogh Máté András)

 

Kommunikációval foglalkozom, de nem szeretem beskatulyázni magam.

Az biztos, hogy nem vagyok se művész, se szó szerint vett üzletember, hanem valahol a kettő között. Van egy vízióm és vágyam, hogy a művészeti világnak segíthessek. A pénz pedig csak egy eszköz, ami ahhoz kell, hogy mindez meg is valósulhasson.

A lényem része, hogy segítsek, hogy a művészeti szcéna szereplői nagyobb biztonságban érezzék magukat. Például a művészeti egyetemről való kilépés után, a valósággal való találkozás rendkívül erős félelmeket ébreszt egyesekben, mivel nem tudják a megoldásokat, nem látják, hogyan is érdemes lépeseket tenni. Ezért is mondom, hogy a félelem az elsődleges érzés, amivel le kell számolni és ehhez sokféle út van.

Oktatok, művészeti és színházi menedzser képzéseket szervezek és mentorálok annak érdekében, hogy a fiatalok bátrabban és okosabban tudjanak előre menni az életben. Mert nem muszáj megijedni, vannak megoldások. Az első lépés az, hogy merj kérdezni!

A művészeti piacon a pénz kardinális probléma, ezért pár éve elkezdtem azzal foglalkozni, milyen gondolatok mentén érdemes elindulni a művészeti finanszírozás érdekében. A probléma felvétese egyből adta is a választ:

– jé, létezik egy olyan “valami”, hogy szponzoráció!.

Ezzel a témával addig kevésbé voltam tisztában, de éreztem, hogy ezen a téren tudom kamatoztatni a tudásomat. Így kezdődött minden az Art is Businessel.

Az Art is Business hidakat épít a művészeti és az üzleti világ közé, hogy a művészet olyat adhasson a forprofitnak, amitől neki is megéri akár befektetni vagy támogatni, azaz együttműködni. Ez tulajdonképpen egy társadalmi vállalkozás, és főleg azért fontos, hogy ez a két fél egymástól tanulhasson. Mert van mit tanulni bőven.

Amivel foglalkozom, azzal sajnos még kevesen foglalkoznak ebben az országban. De ahogy az ismeretlentől való félelem is, ez azzal tűnik el, hogy kérdezünk és tudást gyűjtünk. Csak kezdjünk el róla beszélni minél többet és hiszem, hogy idővel a gondolkodás változása segítheti a művészeti világot, hogy magabiztosabbá váljon.

GR

Könyv: Yuval Harari – Sapiens

Zene: Mozart

Támogatom a Bátorságok Könyvét

Mit kapnak a Patreon támogatóink?

Olyan extra tartalmakat, melyeket máshol nem osztunk meg.Meghívót a havi Bátorságok Könyve találkozókra, ahol patreonjaink egy pohár bor és pogácsa mellett beszélgethetnek az oldal szerkesztőivel. Elsőként értesülnek minden új programról.

Legfrisebb történetek
Kampányok

Hungarian Hub

Art Is Business

Eszkuláp

Oszd meg, ha tetszett

Támogass Minket

Mit kapnak a Patreon támogatóink?

 

  • Olyan extra tartalmakat, melyeket máshol nem osztunk meg.
  • Meghívót a havi Bátorságok Könyve találkozókra, ahol patreonjaink egy pohár bor és pogácsa mellett beszélgethetnek az oldal szerkesztőivel.
  • Elsőként értesülnek minden új programról.
Kampányok

Art Is Business

Hungarian Hub

Eszkuláp