“Itt vagyok, vigyetek!”

 

BOGI

(Csemer Boglárka)

 

A “sikeres” ember egyik legfontosabb tulajdonsága a kitartás. Nem lehet kitartás nélkül semmilyen karriert építeni. Amikor elkezdtem az énekesi pályát, nyomasztó volt látni, hogy van, aki már 16 évesen „befutott” énekes. Ehhez képest az én első nagy sikerem 28 évesen jött a Parfüm című dalommal. Mindvégig nagyon nagy kitartásra volt szükségem, hogy elhiggyem, hogy helyem van ezen a pályán.

Sose felejtem el, hogy az első koncertemet gyakorlatilag végig egyhelyben álltam. Nem mertem felemelni a kezemet sem, annyira izgultam, miközben azt éreztem, hogy “Úristen, itt most tálcán kínálom a lelkemet”. Ez egy nagyon ijesztő érzés, mert nem tudsz bebújni egy szerep mögé, hanem kiállsz, hogy tessék, itt vagyok, vigyetek! 

Az egész karrierem arról szól, hogy minél jobban, és minél több mindent tegyek a tálcára a koncertjeimen, mert akkor fejlődik a produkció és én is. Ez egy nagyon nehéz és bátor feladat.

Sokáig azt mondogattam magamnak hogy “még mindig csak kis klubokban játszom, a kutya nem ismer. Írogatok dalokat pár embernek, de semmi értelme, mert hogyha igazán tehetséges lennék, akkor már nem itt tartanék.”  

A férjemből mindig sok erőt és bátorságot merítettem. Mindig rám szólt, hogy azt nézzem, hogy honnan indultam és, hogy most hol tartok, és hogy emlékezzek vissza, amikor a koncertemen hárman sírtak az első sorban. Mindig tudott adni olyan nézőpontokat, amikor az örvényeimben tobzódva  rájöttem, hogy tényleg nem olyan sötét minden.

Aztán jött a Parfüm és az nagyon nagy siker volt. Ott indultam el igazán, és mióta gyerekeim vannak, nem élek már meg bukást, vagy csalódást. Úgy vagyok vele, hogy megyek tovább. Ha nem jön össze, biztos nem véletlenül, akkor kopogtatok másik irányba, mert úgyis ott leszek előbb-utóbb. Stabilabb lettem a családommal a hátam mögött, és most már tudom, hogy mire vagyok képes.

GR

Könyv: Jung Chang – Vadhattyúk

Zene: Jon Baptiste – Cry

Támogatom a Bátorságok Könyvét

Mit kapnak a Patreon támogatóink?

Olyan extra tartalmakat, melyeket máshol nem osztunk meg.Meghívót a havi Bátorságok Könyve találkozókra, ahol patreonjaink egy pohár bor és pogácsa mellett beszélgethetnek az oldal szerkesztőivel. Elsőként értesülnek minden új programról.

Legfrisebb történetek
Kampányok

Hungarian Hub

Art Is Business

Eszkuláp

Oszd meg, ha tetszett

Támogass Minket

Mit kapnak a Patreon támogatóink?

 

  • Olyan extra tartalmakat, melyeket máshol nem osztunk meg.
  • Meghívót a havi Bátorságok Könyve találkozókra, ahol patreonjaink egy pohár bor és pogácsa mellett beszélgethetnek az oldal szerkesztőivel.
  • Elsőként értesülnek minden új programról.
Kampányok

Art Is Business

Hungarian Hub

Eszkuláp