“A miniszterelnököt is fel fogom hívni!”

 

ANNA

(Boros Anna)

 

Egyetemista voltam amikor lehetőséget kaptam nyáron nyelvet tanulni New York-ban. Addig a pontig egyáltalán nem érdekelt Amerika, az élet valahogy így akarta…

Eszméletlen nagy hatással volt rám 21 évesen Manhattan közepén, a Broadwaytól pár utcára lakni és a világ minden tájáról érkező fiatalokkal bandázni. Azt éreztem, hogy meg kell osztanom az élményt a kaposvári szinműs osztályommal. Ha én megkaptam Amerikát, akkor nekik is jár.

Akkoriban volt egy nagy sikerű Cseh Tamás emlékkoncertünk, felhívtam a New York-i Magyar Ház igazgatóját, és az akkori washingtoni kulturális attasét Gedeon Bélát, hogy:

– Halló, csókolom, Boros Anna vagyok és azt szeretném mondani, hogy szeretném kihozni az osztályom vizsgaelőadását Amerikába!

Egy életre szóló utolsó osztálykirándulásnak terveztem az utat, hogy emlékezzünk mindig arra, hogy nem csak a színpad-büfé-színészlakás háromszöge létezik, a világ baromi nagy, színes és mi bármire képesek vagyunk!

Azt éreztem, ha kell, a miniszterelnököt is felhívom, hogy adjon pénzt az útra. És tényleg mindent megtettem, miközben mindenki szerint lehetetlennek tűnt a dolog. Az út megvalósult, egy roadmovie is készült belőle Tiszeker Dániel rendezésében, Micsoda útjaink címmel.

A 2018-as New York-i Hungary Live Festival gondolata valahonnan innen gyökerezik. A nevet Závada Péter adta, be kellett adnom egy pályázatot a fesztiválra, és írtam neki éjjel, hogy:

– Peti, nincs valami jó fesztivál név ötleted?

Rajongtam a legendás La MaMa Experimental Theatre Club-ért, életem egyik legnagyobb vágya volt oda szervezni előadást, elképesztő szerencsével megkaptuk a legnagyobb színházterét, és ott mutattuk be a fesztiválon Konrád György – Szakértők zenekar: Kutató kezek koncertszínházát.

Amikor elkezdtem tizenéve teljesen egyedül, semmit sem tudtam a külföldi turné meg fesztiválszervezésről, aztán pár éve elkezdtek csatlakozni hozzám emberek. Nagyon izgalmas az út, amin járok. Az út mindig jobban érdekelt, mint beérkezni a célba. Amikor valamit fontosnak érzek és a fejembe veszem, ha beledöglök is addig tolom, amíg el nem érem.

GR

Könyv – Lou Andreas Salomé: Egy rendkívüli asszony élete

Zene – Szakértők zenekar

Támogatom a Bátorságok Könyvét

Mit kapnak a Patreon támogatóink?

Olyan extra tartalmakat, melyeket máshol nem osztunk meg.Meghívót a havi Bátorságok Könyve találkozókra, ahol patreonjaink egy pohár bor és pogácsa mellett beszélgethetnek az oldal szerkesztőivel. Elsőként értesülnek minden új programról.

Legfrisebb történetek
Kampányok

Hungarian Hub

Art Is Business

Eszkuláp

Oszd meg, ha tetszett

Támogass Minket

Mit kapnak a Patreon támogatóink?

 

  • Olyan extra tartalmakat, melyeket máshol nem osztunk meg.
  • Meghívót a havi Bátorságok Könyve találkozókra, ahol patreonjaink egy pohár bor és pogácsa mellett beszélgethetnek az oldal szerkesztőivel.
  • Elsőként értesülnek minden új programról.
Kampányok

Art Is Business

Hungarian Hub

Eszkuláp