“Amikor beindul a vezérhangya”

ATTILA

(Krisán Attila)

 

Egyike voltam annak a 26 magyarnak, akiket kimenekítettek Kabulból, amikor a tálibok megszállták Afganisztánt. Egy európai nagykövetség védelmét láttuk el, és volt hogy a kapu előtt robbantotta fel magát egy motoros, vagy hogy akkora dörrenést hallottunk, hogy szinte betörtek  az ablakok. Néha igen szürreális élmények érik az embert. A kimenekítésünknél egy védett hotelben voltunk, ami magas falakkal volt körbevéve. Egy pakisztáni üzemeltette, és biztonsági őrség védte a helyet komoly fegyverekkel, de belülről az egész olyan volt, mint egy édenkert! Én benn uszikáztam a medencében, miközben fölöttem helikopterek röpdöstek, és kint, tőlem 300 méterre lőtték egymást.  

Nekem unalmas Magyarországon lenni, mert a hétköznapi dolgokat kirázom a kisujjamból. Itthon egy forgatáson dolgozom, ahol kocsival szállítom a színészeket, mert az utakon viszonylag szabadnak érzem magam. Egyébként ez a színész brigád beleillik az ingerküszöbömbe, mert az emberek 99%-a kedves, de itthon nekem a legnagyobb történés az, ha összeveszek valakivel a forgatáson…  

Meg persze itt van a családom, a lányom is, akire a legbüszkébb vagyok az életemben. Ő a legtökéletesebb alkotásom. Nagyon jó a kapcsolatunk. 15 évet dolgoztam àllami szervezeteknél, honvédség, katasztrófavédelem. A lányom most 10 éves, de sajnos 2 éves kora óta külön élünk. Ennyi idősen elég nehéz megérteni, hogy apa miért csinálja ezt. Nem vagyok egy hétvégi apuka se, de jobb a kapcsolatunk, mint az átlagos. Tudja, hogy szeretem, és ő is szeret. Amikor ment a tévében a kabuli kimenekítés, nagyon sírt, hogy “apa is ott van, jaj, mi lesz?.” Amint tudtam, felhívtam, és mondtam neki, hogy “nyugi”.  

Azért mentem ki Kabulba, mert belém bújt a vezérhangya, hogy bele akarok menni az ismeretlenbe- én ezt mindig is bátorságnak tartottam. Az az én közegem! Ilyenkor valami olyat csinálok, amihez értek, jól fizet, és szeretem csinálni… Emellett egy ilyen külföldi meló kihívás és önellenőrzés:  itt vagyok közel 50 évesen, és tudni akarom, hogy bírom-e még azokat a dolgokat, amiket anno simán megcsináltam. Érezni akarom, hogy még érek valamit.  

MP 

Könyv: Joseph Heller: 22-es csapdája

Zene: Johnny Cash 

Olvass még bátor történetet Attilától ITT

Támogatom a Bátorságok Könyvét

Mit kapnak a Patreon támogatóink?

Olyan extra tartalmakat, melyeket máshol nem osztunk meg.Meghívót a havi Bátorságok Könyve találkozókra, ahol patreonjaink egy pohár bor és pogácsa mellett beszélgethetnek az oldal szerkesztőivel. Elsőként értesülnek minden új programról.

Legfrisebb történetek
Kampányok

Hungarian Hub

Art Is Business

Eszkuláp

Oszd meg, ha tetszett

Támogass Minket

Mit kapnak a Patreon támogatóink?

 

  • Olyan extra tartalmakat, melyeket máshol nem osztunk meg.
  • Meghívót a havi Bátorságok Könyve találkozókra, ahol patreonjaink egy pohár bor és pogácsa mellett beszélgethetnek az oldal szerkesztőivel.
  • Elsőként értesülnek minden új programról.
Kampányok

Art Is Business

Hungarian Hub

Eszkuláp