„Estem már két szék között a pad alá”

 

BÁLINT

(Szentgyörgyi Bálint)

 

Várom, hogy apa legyek. Kiváncsi vagyok a majdani gyerekeimre. Figyelem a világot, hogy mégis, hogy fogok én ebben az őrületben bárkit felnevelni. 3 dolog kristályosodott ki az elmúlt éveimből, amit mindenképp el fogok neki mondani, ha lány, ha fiú.

1, Ne azzal legyél menő, hogy a gyengébbet bántod. Azzal legyél menő, hogy mindenki erősnek érzi magát körülötted.

Azt fogom kérni a gyerekemtől, hogy ha valaki egyedül ebédel, akkor ő legyen az, aki azt mondja neki, “gyere, ülj ide”. Egészen másképp alakult volna az elmúlt kétezer év történelme, hogyha ez alap lenne. Szentül hiszem, hogy nem érdemli meg a népszerűségét az, aki arra használja, hogy magas falakat építsen saját maga köré.

2, Ha sűrűsödik a levegő, akkor az “vagy-vagy” és soha nem “és”.

Amikor a kapcsolatodban megjelenik egy harmadik fél -manapság elég ehhez egy chatablak-, akkor lesz egy pont, amikor érzed, hogy ebből lehet valami. Sok ember ilyenkor úgy dönt, hogy titokban építgeti a dolgot, és puhatolja, hogy érdemes-e átlépni egyik kapcsolatból a másikba. Könnyű a digitális világban belecsúszni az ilyesmibe, és manapság elfelejtik az emberek, hogy ez mennyire nincsen rendben.

Ilyenkor igenis az a helyes, ha azonnal megszakítod az új beszélgetést, vagy ha azt mondod a szerelmednek, hogy ne haragudj, átgondoltam, és én most elmegyek. Ha bevállalod a kockázatát annak, hogy két szék között a pad alá eshetsz. Én estem már két szék között a pad alá, de tudom, hogy ez volt a helyes. Lehet, hogy fáj, de egyszercsak magadhoz térsz, és azt fogod tapasztalni, hogy elmúlt a fájdalom. Annak a helyzetnek a fájdalma nem múlik el, amelyikben tudod, hogy nem voltál egyenes.

3, Az leszel, amiért teszel!

A legtöbb ember azt hiszi, hogy egyszercsak majd történik valami ami felborítja a hétköznapokat. Megérkezik majd a bátorság, hogy felmondjon. Vagy nyer a lottón. Vagy úgy jön össze valakivel, hogy szerencsésen alakultak a dolgok, és nem neki kellett kezdeményezni. És akkor majd jön az “utána” fázis, amikor már minden rendben van.

Egy fenét. Akkor jön az életben “utána” fázis, amikor tettél azért, hogy az “előtte” fázist magad mögött hagyd. Az az igazi frankó bátorság, amikor a hétköznapok mókuskerekében, és az esték facebook görgetésében, nem halasztod holnapra azt, amire igazán vágysz. Hanem megindulsz érte.

MP

Könyv: L.Horváth Katalin: Az utolsó mondattal kezdd!

Zene: Frank Sinatra: My Way

Támogatom a Bátorságok Könyvét

Mit kapnak a Patreon támogatóink?

Olyan extra tartalmakat, melyeket máshol nem osztunk meg.Meghívót a havi Bátorságok Könyve találkozókra, ahol patreonjaink egy pohár bor és pogácsa mellett beszélgethetnek az oldal szerkesztőivel. Elsőként értesülnek minden új programról.

Legfrisebb történetek
Kampányok

Hungarian Hub

Art Is Business

Eszkuláp

Oszd meg, ha tetszett

Támogass Minket

Mit kapnak a Patreon támogatóink?

 

  • Olyan extra tartalmakat, melyeket máshol nem osztunk meg.
  • Meghívót a havi Bátorságok Könyve találkozókra, ahol patreonjaink egy pohár bor és pogácsa mellett beszélgethetnek az oldal szerkesztőivel.
  • Elsőként értesülnek minden új programról.
Kampányok

Art Is Business

Hungarian Hub

Eszkuláp