“A halál is meg fog érkezni”

 

 

KRISTÓF

(Steiner Kristóf)

 

A szüleim nagyon bátor emberek voltak, és minden elvárásnak ellene mentek. Két éves voltam, amikor megismerkedtek a buddhizmussal, és egy idő után kialakítottak egy tibeti buddhista közösséget maguk körül. Találtak egy tanyát Tar község határában, amit adományokból vásároltak meg, és önkéntesmunkával építették fel: lett templom, és kolostor is, ahol élhettek az emberek, és Őszentsége a Dalai Láma eljött, hogy fölszentelje.

A szüleim és a buddhizmus hatása leginkább a halálhoz és az elmúláshoz való viszonyomban látszik. Niminek, a páromnak, kétnaponta elmondom:

    – Hogyha esetleg meghalnék, akkor ne aggódj, mert nagyon jó volt az életünk, és kimondhatatlanul szeretlek.

Gyűlöli, amikor ilyeneket mondok, mert abszolút nem szeret a halálról beszélgetni, de számomra tisztábbá teszi a dolgokat. Nem szeretnék úgy meghalni, hogy századszorra próbálnak újraéleszteni egy kórházban. Egy görög faluban élünk, és itt semmiféle orvosi ellátás nincsen. A Legközelebbi kórház, nagyjából 2 óra autóútra van, és a mentőnek is legalább 40 perc amíg odaér.

Számomra az a tudat, hogy meghalhatok bármilyen közegben, sőt, akár ettől a korty kávétól is, mert félrenyelhetem, szabadságot ad az életre vonatkozóan, mert csak akkor tudjuk megélni az életet, ha tisztában vagyunk vele, hogy a halál is meg fog érkezni.

MP

Olvass még egy bátor történetet Kristóftól ITT!

Támogatom a Bátorságok Könyvét

Mit kapnak a Patreon támogatóink?

Olyan extra tartalmakat, melyeket máshol nem osztunk meg.Meghívót a havi Bátorságok Könyve találkozókra, ahol patreonjaink egy pohár bor és pogácsa mellett beszélgethetnek az oldal szerkesztőivel. Elsőként értesülnek minden új programról.

Legfrisebb történetek
Kampányok

Hungarian Hub

Art Is Business

Eszkuláp

Oszd meg, ha tetszett

Támogass Minket

Mit kapnak a Patreon támogatóink?

 

  • Olyan extra tartalmakat, melyeket máshol nem osztunk meg.
  • Meghívót a havi Bátorságok Könyve találkozókra, ahol patreonjaink egy pohár bor és pogácsa mellett beszélgethetnek az oldal szerkesztőivel.
  • Elsőként értesülnek minden új programról.
Kampányok

Art Is Business

Hungarian Hub

Eszkuláp