Bátorságok Könyve – Egy új bekezdés

 

Nagy megtiszteltetés volt számunkra, hogy a művészeti magazinunkról megjelent egy írás az Art Is Business oldalán!

A Bátorságok Könyve egy online művészeti magazin, amelyben rövid, személyes történeteket olvashatunk a bátorságról.

Te mikor voltál bátor? Hogyan tudsz kiállni saját magadért vagy másokért? Mikor léptél ki a komfortzónádból? Milyen meghatározó döntést hoztál, ami megváltoztatta az életedet? Ezekre a kérdésekre nincs helyes válasz, hiszen az, hogy mi számít bátorságnak, egyénenként változó.

„Minden történetet egy-egy mélyinterjú alapján írunk. Riportalanyaink Magyarországon elismert médiaszemélyiségek, művészek és hétköznapi hősök egyaránt, akik arról mesélnek, miképpen jelent meg az életükben a bátorság. Ez a téma minden beszélgetés alatt egyedi, inspiratív gondolatokat indít el, így a történetek olyan fontos kérdéseket járnak körbe, mint a kudarcélmények feldolgozása és az újrakezdés. Az egyperces, könnyen emészthető, storytelling műfajban megírt cikkek célja a pozitív üzenetek terjesztése, a bizalom és az önbizalom megerősítése, és az emberek bátorítása.

Ha Te is megosztanád velünk a történetedet, örömmel várjuk az írásodat, mert hiszünk benne, hogy mindenki főszereplő a saját életében, és mindannyiunk története elmesélésre és megírásra méltó!” – vallják az oldal szerkesztői, Gerlits Réka és Mészáros Piroska.

Réka és Piroska a Nemzeti Színházban kezdte pályáját, 2009-ben együtt mentek végig az el Camino de Santiago zarándokúton, barátságuk és művészi együttműködésük azóta tart. Mindketten szabadúszó színészek és tagok a Bátorságok Könyve mögött álló szervezet, a Terminál Workhouse társulatában. Gerlits Réka a Terminal Workhouse ügyvezető igazgatója, projektmenedzsere, és két gyermek édesanyja. Mészáros Piroska több tévésorozatban játszott, például a Drága Örökösökben, emellett írt egy önéletrajzi ihletésű monodrámát Call Girl címmel.

A Bátorságok Könyve 2021 áprilisa óta elérhető a közösségi média online felületein (Facebook, Instagram).

Az oldal célja egy olyan közösség megteremtése, amelyben a tagok között folyamatos párbeszéd zajlik, hozzászólásaikon keresztül bátorítják egymást. A kezdeményezés fontos szellemi és lelki támogatást jelenthet a COVID-19 vírus okozta helyzetben.

Akiknek a története olvasható a Bátorságok Könyvében: Balatoni József (Jocó Bácsi), Baronits Gábor, Gáspár Kata, Járai Máté, Makány Márta, Mundruczó Kornél, Péterfy Bori, Puskás Peti, Rubin Eszter, Szávai Viktória, Udvaros Dorottya, Varga Balázs, Herendi Gábor, Szabó Győző és Molnár Áron. Hamarosan jön Al Ghaoui Hesna története is, aki a bátorság téma egyik képviselője.

Az oldal kiemelten szeretne foglalkozni társadalmi érzékenyítéssel. „Célunk, hogy felhívjuk a figyelmet egy-egy segítő, civil szervezet munkájára, valamint lehetőségeinkhez mérten szeretnénk adománygyűjtést is kezdeményezni a számukra. Távlati terveink között van egy Bátorságok Könyve podcast és egy közönség számára is látogatható beszélgetéssorozat szervezése” – mondják a szerkesztők.

 

Eszkuláp Állatvédő Egyesület

Első jótékonysági és népszerűsítő kampányuk 2021. július 19-én kezdődött, melyben az Eszkuláp Állatvédő Egyesület szellemiségét és munkáját mutatták be. Az egyesület az elmúlt öt évben több mint 2000 kutyát adott örökbe, jelenleg 150 eb vár az örökbefogadóra. A kampány háziasszonya Balázs Andrea volt. Beszélgettünk Steiner Kristóffal és Karalyos Gáborral is, akik évek óta az egyesület támogatói. Az olvasóink 250 ezer forintot gyűjtöttek össze az egyesületnek.

 

Együttműködés az Ördögkatlan Fesztivállal

Mivel a Bátorságok Könyve szerkesztői a színházi szakmában dolgoznak, különösen fontos számunkra, hogy az oldalon megjelenő történeteket minél többféle színpadi helyzetben felhasználják. 2021. 08. 3-án és 4-én felléptek Beremenden, a Veled Kerek Udvarban, ahol közösen improvizáltak Elek Ányossal és Göttinger Pállal. Az első est jelenetei a szakmán belül megélhető bátorság témáját járták körül, második alkalommal azonban kifejezetten az oldalon megjelent történetek és interjúk alapján készültek az improvizációk. A kampány keretein belül megjelent Udvaros Dorottya, Göttinger Pál és Elek Ányos története az oldalon.

Toxikoma

2021. szeptember 2-ától látható a mozikban a Toxikoma, amely Szabó Győző azonos című könyvéből készült. A film vezető producere Illés Gabriella, rendezője Herendi Gábor, a főszerepet pedig Molnár Áron játssza. A szerkesztők jelen voltak a film díszbemutatóján, és interjúkat készítettek az alkotókkal. Egyes történetek kifejezetten a Toxikomával kapcsolatban megélt bátorságról meséltek.A féléves online magazin eddig kizárólag a Facebookon és Instagramon volt elérhető, ahol hirdetés nélkül, teljesen organikusan növekedtek. Készül weboldaluk, a batorsagokkonyve.hu, ahol rendszerezve, témánként is meg lehet majd találni a történeteket.

Olvasd el a cikket ITT!

Támogatom a Bátorságok Könyvét

Mit kapnak a Patreon támogatóink?

Olyan extra tartalmakat, melyeket máshol nem osztunk meg.Meghívót a havi Bátorságok Könyve találkozókra, ahol patreonjaink egy pohár bor és pogácsa mellett beszélgethetnek az oldal szerkesztőivel. Elsőként értesülnek minden új programról.

Legfrisebb történetek
Kampányok

Hungarian Hub

Art Is Business

Eszkuláp

Oszd meg, ha tetszett

Támogass Minket

Mit kapnak a Patreon támogatóink?

 

  • Olyan extra tartalmakat, melyeket máshol nem osztunk meg.
  • Meghívót a havi Bátorságok Könyve találkozókra, ahol patreonjaink egy pohár bor és pogácsa mellett beszélgethetnek az oldal szerkesztőivel.
  • Elsőként értesülnek minden új programról.
Kampányok

Art Is Business

Hungarian Hub

Eszkuláp