A “Korlátok Nélkül” magazin vendégei voltunk

 

Zsiros Mihály riportjai a fordulópontokról szólnak, és a Bátorságok Könyve szerkesztőivel is beszélgetett.

Beszélgetés Gerlits Rékával:

Gerlits Réka, színművésznő, a Terminal Workhouse csapatának tagja, mára egyben ügyvezetője. Emellett a Bátorságok Könyve Magazin társalapítója. Legtöbbünk életében jönnek elakadások, változások… fordulópontok. De ki hogyan éli meg, mi motiválja? Erről szólnak a beszélgetések.

Gerlits Réka eredetileg jogra felvételizett, aztán mégis a színművészet mellett döntött. A beszélgetés során elmeséli, milyen volt a Nemzeti Színházban Alföldi Róberttel dolgoznia és azt is, miért ért véget munkája ebben az intézményben.

“Úgy érezte az új színházvezetés, hogy nem illek bele ebbe a repertoárba, amit szeretnének felépíteni és akkor ott volt egy reccsenés. Gyesen voltam, váltam, volt egy nagyon pici babám, nem volt lényegében otthonom, nem volt pénzem, nem volt munkám.”

Gerlits Réka sokat utazott, már gyerekkorában is, amiből mindig inspirálódott és tanult is.

“Kézzel faragott legyezőket árult és ott esett le, hogy mezítláb volt, koszos volt és odajött, hogy eladjon egyet. Felnéztem a szüleimre és sírva könyörögtem, hogy vegyünk tőle egyet, mert ez egy igazságtalanság.”

Végül, de nem utolsó sorban bemutatja új projektjét, a Bátorságok Könyvét, melynek kapcsán körbejártuk a bátorság témáját.

Nézd meg a videót itt!

 

Beszélgetés Mészáros Piroskával:

Mészáros Piroska, színművésznő, emellett pedig a Bátorságok Könyve Magazin társalapítója. Legtöbbünk életében jönnek elakadások, változások… fordulópontok. De ki hogyan éli meg, mi motiválja? Erről szólnak a beszélgetések.

Mészáros Piroska sokáig a Nemzeti Színház tagjaként lépett színpadra, 2013 óta pedig szabadúszó. Saját darabot is írt Callgirl címmel, valamint a TV-ben is láthatták a nézők, többek között a Fapad és a Drága Örökösök című sorozatokban. A beszélgetés során elmeséli, mit jelent számára a bátorság és bátran mesél arról is, mit csinált, amikor nem kapott szerepeket…

 “Az egy nagyon kemény dolog volt ott a call centerben, hogy én most azért vagyok itt, mert ez egy átmeneti helyzet, vagy azért vagyok itt, mert nekem ez lesz az új életem?”

Később ebből az élményéből írta meg saját darabját, a Callgirlt. Saját bevallása szerint már a szövegkönyv elküldése is nagy bátorságot jelentett számára, de “feleslegesen”, mert rögtön sikert aratott az előadás.

Nézd meg a videót itt!

Támogatom a Bátorságok Könyvét

Mit kapnak a Patreon támogatóink?

Olyan extra tartalmakat, melyeket máshol nem osztunk meg.Meghívót a havi Bátorságok Könyve találkozókra, ahol patreonjaink egy pohár bor és pogácsa mellett beszélgethetnek az oldal szerkesztőivel. Elsőként értesülnek minden új programról.

Legfrisebb történetek
Kampányok

Hungarian Hub

Art Is Business

Eszkuláp

Oszd meg, ha tetszett

Támogass Minket

Mit kapnak a Patreon támogatóink?

 

  • Olyan extra tartalmakat, melyeket máshol nem osztunk meg.
  • Meghívót a havi Bátorságok Könyve találkozókra, ahol patreonjaink egy pohár bor és pogácsa mellett beszélgethetnek az oldal szerkesztőivel.
  • Elsőként értesülnek minden új programról.
Kampányok

Art Is Business

Hungarian Hub

Eszkuláp