“Így lettem az Eszkuláp ügyvédje”

 

ANNA

(Pálfy Anna)

 

Két év körüli totyogós voltam, amikor édesanyámmal és egy barátnőjével sétáltunk a Gesztenyés parkban. Egy számomra óriási németjuhász kutya pusztán játékból feldöntött, bennem pedig eltörött valami. Attól a naptól kezdve onnan lehetett tudni, hogy kisállat van a láthatáron, hogy az ellenkező irányba húztam anyám kezét.

Rettegtem a kutyáktól. Aztán elindult a terápiás kezelésem, hogy újra közel tudjam engedni magamhoz az állatokat. Lettek macskáink, akiket hajlandó voltam eltűrni, és a gimis barátnőm 8 kutyájára vigyáztam. Volt, akit hajlandó voltam megsimogatni, és ennyi, ezzel meg is oldottam a problémát.

Aztán jött Pamacs az életembe, a barátnőm kutyája, aki bárány-vattacukorként kedvesen nézett csak rám. Később pedig Írisz, akivel már együtt futottunk a Margitszigeten, sőt egy ágyban is aludtunk.

Azóta már a sokadik anya-lánya napot tartottuk a kislányommal az Eszkuláp Ebkertben és ma már simán bemegyek Oreo tányérjaiért, aki a plafonig ugrik örömében, és ázok meg Briannel, a nyomokban bullt tartalmazó, okos, de tesztelős munkakutyával. És azon gondolkodom, hogy milyen jó, hogy Dorka, a kislányom ilyen boldogan kutyázik. És most már én is!

Ha gazdik vagytok, gondoskodjatok a kutyátokról felelősen, tanuljátok meg őket kezelni, mert engem gyerekként nem igazán nyugtatott meg, hogy „jajjj Fifike nem bánt, csak a hangja nagy!”

Valaki egyszer figyelmetlen volt, és képtelen volt visszahívni a kutyáját, én pedig megijedtem. 29 évem van abban, hogy ma már nem félek, számomra ez egy ilyen „megakaromcsinálnijusztis” dolog volt, és nagyon boldoggá tesz. 29 évig küzdöttem és megcsináltam.

Könyv: Stendhal: Vörös és Fekete

Zene: Zaz: On ira

Képek: Portré- Katulic Kitti

Támogatom a Bátorságok Könyvét

Mit kapnak a Patreon támogatóink?

Olyan extra tartalmakat, melyeket máshol nem osztunk meg.Meghívót a havi Bátorságok Könyve találkozókra, ahol patreonjaink egy pohár bor és pogácsa mellett beszélgethetnek az oldal szerkesztőivel. Elsőként értesülnek minden új programról.

Legfrisebb történetek
Kampányok

Hungarian Hub

Art Is Business

Eszkuláp

Oszd meg, ha tetszett

Támogass Minket

Mit kapnak a Patreon támogatóink?

 

  • Olyan extra tartalmakat, melyeket máshol nem osztunk meg.
  • Meghívót a havi Bátorságok Könyve találkozókra, ahol patreonjaink egy pohár bor és pogácsa mellett beszélgethetnek az oldal szerkesztőivel.
  • Elsőként értesülnek minden új programról.
Kampányok

Art Is Business

Hungarian Hub

Eszkuláp