“Életünk végéig játszhattuk volna ugyanazt”

 

KRISTÓF

(Steiner Kristóf)

 

Az előző házasságom 9 évig tartott. Sok szép dolgot adtunk egymásnak a férjemmel, de nagyon nem volt szép a viszonyunk. Veszekedtünk, manipuláltuk egymást, agresszívak voltunk, főleg a vége felé. Mindkettőnkre nézve kártékony és toxikus volt az egész, és tudtam, hogy életünk végéig játszhattuk volna ugyanazt: szakítunk, aztán visszamegyek, aztán megint szakítunk…

Éppen ezért volt egy fontos döntés, amikor azt mondtam:

– Oké, elmegyek, és nem jövök vissza.

És tényleg nem mentem vissza.

Egy bátor döntés nem feltétlenül arra vonatkozik, hogy most azonnal megváltoztatok valamit, mondjuk leteszem a cigarettát, vagy holnaptól vegán leszek. Nem, egy bátor döntés sokszor hosszabb változást von maga után.

Nálam is így történt: először volt egy olyan időszak, amit teljesen egyedül töltöttem. Aztán jött egy olyan rész, amikor egyedül szerettem volna lenni, de már vágytam valami fizikai kontaktusra. Végül pár hónap alatt eljutottam odáig, hogy most már teljes mértékben képes vagyok megnyitni a szívemet, és alig 4 hónappal a szakítás után megismerkedtem a mostani párommal, Nimivel.

Nem fogom ellökni őt, csak azért mert 4 hónapja szakítottam a férjemmel, akivel már 5 éve szenvedtünk. Elfogadtam, hogy az exemmel közös barátaink nagyrésze elsodródott mellőlem, és abból sem csináltam lelkiismereti kérdést, amikor valaki azt kérdezte:

Milyen szerelem volt az, ami után 4 hónappal már találtál egy másikat?

Ha 4 hónappal a szakítás után jön valaki, akivel azt érzem, hogy nem csak szexelni akarunk, hanem vonz a természete is, akkor miért ne?

Ebből az érzésből egy 6 éve tartó kapcsolatom lett Nimivel, ami elképesztően sokrétűen segíti a közös létünket egyéni és kollektív szinten. Emlékszem, hogy egy vegán rakott krumpli volt az első fogás, amit csináltam neki, és potyogtok a könnyei, mert a férjem az édesanyja oldalán erdélyi magyar, és a nagymamája nagyon meghatározó ember volt az életében. Azóta összeházasodtunk, és egy kis görög faluba költöztünk, ahol vettünk egy 200 éves kőházat nagyon olcsón, amit mindketten imádunk, de még évekig fog tartani, amíg felújítjuk.

MP

Könyv: Antoine de Saint-Exupéry: A kis herceg

Zene: Rainbow Party by Kristóf & Nimi

Olvass még egy bátor történetet Kristóftól ITT!

Támogatom a Bátorságok Könyvét

Mit kapnak a Patreon támogatóink?

Olyan extra tartalmakat, melyeket máshol nem osztunk meg.Meghívót a havi Bátorságok Könyve találkozókra, ahol patreonjaink egy pohár bor és pogácsa mellett beszélgethetnek az oldal szerkesztőivel. Elsőként értesülnek minden új programról.

Legfrisebb történetek
Kampányok

Hungarian Hub

Art Is Business

Eszkuláp

Oszd meg, ha tetszett

Támogass Minket

Mit kapnak a Patreon támogatóink?

 

  • Olyan extra tartalmakat, melyeket máshol nem osztunk meg.
  • Meghívót a havi Bátorságok Könyve találkozókra, ahol patreonjaink egy pohár bor és pogácsa mellett beszélgethetnek az oldal szerkesztőivel.
  • Elsőként értesülnek minden új programról.
Kampányok

Art Is Business

Hungarian Hub

Eszkuláp