“Babát vár, angyalom!”

JULI

(Fazakas Júlia)

 

Hat angyalom van! Harmincöt évesen hallottam először és utoljára a bennem növekvő kis lény szívhangját. Azt a boldogságot nehéz leírni, akkor tudtam meg, hogy babát várok.

A „munkaneve” Muzsika lett, majd tizenkét hét után az a gyors szivecske befejezte a muzsikálást… egy pillanatra az én szív

em is megállt. A doki hazaküldött, és azt mondta, ne féljek semmit, majd megszülöm a vécén, nem is fogom érezni… Éreztem én, annyi mindent éreztem én akkor, főleg azt, hogy semmi értelme sincs az életemnek.

Aztán valahogy hiába vártam a szülést, nem akart a kis Muzsika a vécében landolni. Megértem. Futás a Rókusba, méhszájtágítás, altatás, műtét.

Másnap a szomszéd ház ablakából elém zuhant egy hatalmas cserepes virág. Hazavittem, földbe ültettem és elneveztem Muzsika fának. Aztán jött a rehab a testnek, de főleg a léleknek. Utána még párszor hallottam, a boldogságtól mámorosan, hogy

„Babát vár angyalom!”

Az ilyenkor majdnem kötelező lombikprogramok is megvoltak, de mindegyik sikertelen próbálkozásnak bizonyult.

Eltelt 10 év, a barátnőim nagy része szült már, gyereket nevel, sőt már van, aki unokázik…Én pedig állok a váróban, várom, hogy megérkezzek. De még nem érkeztem meg.

Élek, túlélek és bátran vállalom a másságomat, „mert az a nő, aki nem lesz anya, nem is nő”...mondják,de én tudom, hogy az vagyok és talán a még várvavárt anyaság is megérkezik angyalháton.

Könyv: Gabriel García Márquez: Száz év magány

Zene: Hindi Zahra: Set me free

Képek: 3,4- Juhász Éva

Támogatom a Bátorságok Könyvét

Mit kapnak a Patreon támogatóink?

Olyan extra tartalmakat, melyeket máshol nem osztunk meg.Meghívót a havi Bátorságok Könyve találkozókra, ahol patreonjaink egy pohár bor és pogácsa mellett beszélgethetnek az oldal szerkesztőivel. Elsőként értesülnek minden új programról.

Legfrisebb történetek
Kampányok

Hungarian Hub

Art Is Business

Eszkuláp

Oszd meg, ha tetszett

Támogass Minket

Mit kapnak a Patreon támogatóink?

 

  • Olyan extra tartalmakat, melyeket máshol nem osztunk meg.
  • Meghívót a havi Bátorságok Könyve találkozókra, ahol patreonjaink egy pohár bor és pogácsa mellett beszélgethetnek az oldal szerkesztőivel.
  • Elsőként értesülnek minden új programról.
Kampányok

Art Is Business

Hungarian Hub

Eszkuláp