“A kutya mindenit”

 

MAGDI

(Együd Magdi)

 

Négy évesen megharapott egy versenyagár a fenekemen. Nem örült, hogy megsimogattam, és én elfutottam a versenyagár elől…esélyem sem volt, így hát megharapott. Végig ordítottam az utat a kórházig, mert majd megőrültem, úgy fájt, de engem nem ez érdekelt, hanem az, hogy kutyát akarok.

Mégis, hiába könyörögtem, 16 éves koromig nem kaptam csak teknőst, cicát, halat, bármit, ami nem kutya, mert apám azt mondta, hogy lakásba nem való. A szomszédok kutyáit sétáltattam és tanítgattam. Ezt nem szívességből csináltam, mert ezt a kutya se kérte tőlem. Az egyik szomszéd láncon kikötve tartotta a kutyusát az udvarban, aki egész nap sírt. Én minden nap megvártam, amíg elmennek dolgozni, lekötöttem a láncról, átemeltem a kerítésen, és elvittem sétálni, aztán visszavittem, és adtam neki enni, inni.

Aztán 16 évesen a szüleim bejelentették, hogy elköltözünk. Én nem akartam elmenni semmiképpen, és azt mondtam, hogy:

– Jó, de akkor kapok egy kutyát!

És akkor kaptam, kettőt. Rokit és Axelt.

A szüleim mindig erőltették a számvitelt, mert abból meg lehet élni, de engem ez sosem érdekelt, mert nekem a kutyák jelentik a mindent. Ezért a családommal mai napig vannak konfliktusaink.

És nyilván én is álmodozom néha egy Audi A7-ről, de ez tényleg nem olyan fontos, mint a kutyák.

2016-tól vagyok telepvezető Mányban, az Eszkuláp kezdete óta. A kinti kennelben élő kutyák mellett én 8 kutyussal élek a házban.

Kutyák rehabilitációjával kezdtem el foglalkozni. A menhelyen a rehabilitáció kezdeti fázisára van lehetőségem, ami azt jelenti, hogy a kutyát egy együttélhető szintre hozom, hogy aztán örökbe lehessen adni. És akkor még nincsen kész a kutya, mert onnantól kezdve még dolgozni kell vele, és ez sokszor bizony évekig tart. Én minél gyorsabban szeretném a kutyát arra a szintre hozni, hogy lehessen vinni sétálni, ne rettegjen a saját árnyékától, és ne támadjon rá más kutyákra és emberekre.

Az én bátorságom az, hogy nem adtam fel az álmaimat. Mindig is tudtam, hogy állatokkal akarok foglalkozni, és nem akarok könyvelő lenni. Annyira szeretem, hogy ez nekem egyáltalán nem munka.

GR

Zene: Magna Cum Laude: Színezd újra

Könyv: Jack London: Farkasvér

Képek: Portré- Sata Norbert

Támogatom a Bátorságok Könyvét

Mit kapnak a Patreon támogatóink?

Olyan extra tartalmakat, melyeket máshol nem osztunk meg.Meghívót a havi Bátorságok Könyve találkozókra, ahol patreonjaink egy pohár bor és pogácsa mellett beszélgethetnek az oldal szerkesztőivel. Elsőként értesülnek minden új programról.

Legfrisebb történetek
Kampányok

Hungarian Hub

Art Is Business

Eszkuláp

Oszd meg, ha tetszett

Támogass Minket

Mit kapnak a Patreon támogatóink?

 

  • Olyan extra tartalmakat, melyeket máshol nem osztunk meg.
  • Meghívót a havi Bátorságok Könyve találkozókra, ahol patreonjaink egy pohár bor és pogácsa mellett beszélgethetnek az oldal szerkesztőivel.
  • Elsőként értesülnek minden új programról.
Kampányok

Art Is Business

Hungarian Hub

Eszkuláp