“Úristen, mi lesz itt?!”    

 

BORI

(Péterfy Bori)  

 

Hogy mi a bátorság? Itt inkább az a kérdés, hogy ki mitől szorong?

Nekem rögösen indult a karrierem, borzasztóan szorongtam. Mindig egy kettősség volt bennem, hogy kurvára akartam a színpadot, de közben halálosan féltem színpadra menni. De ez ilyen szakmai dolog lehet. Nagyon sok olyan színész van, aki a legjobban a színpadtól fél, nem?

Nekem nagyon nagy áttörés volt színészileg a Mundruczó Kornél által rendezett Jég című előadás, aminek a végén, mi szereplők, felírtuk mindenhova, hogy: “Ne félj”.

Sok nézővel találkoztam, akinek ez egy hatalmas élmény volt. Olyan érdekes, hogy annyiféle félelem van az emberekben, és ha egy ilyen nagyszabású előadás végén, egy színész krétával a lábad elé írja, hogy ne félj, az tényleg katartikus.

De az igazi kibábozódásom, amikor lerúgtam magamról az összes lárva tulajdonságomat, az a Péterfy Bori & Love Band zenekar volt, ami az egyik pillanatról a másikra berobbant.

Emlékszem arra a koncertre, amikor ez a félelem végleg áttört bennem.

A második vagy harmadik koncertünk volt Gödöllőn és az előttünk játszó zenekarnál lézengtek csak az emberek, mint ahogy az ilyen underground helyeken szoktak, és akkor néztük, hogy:

Úristen, mi lesz itt?!

Amikor kezdtünk, akkor pedig iszonyatosan sok ember jött. És tudták a számokat és kiabálták a nevemet. Az egy eufórikus pillanata volt az életemnek.

A koncertezés az egy teljesen más idegállapot mint a színészlét. Egy szerep befelé forduló, koncentrálós figyelmet igényel. A koncerten meg fel kell spanolni magadat, hogy harapjál. És ott van a zene, ami mindenképpen belevisz. Jó műfaj a rock ‘n’ roll!!

Én akkor vagyok jó, ha 100% flowban tudok lenni. Amikor átlépek a mátrixba a színpadon. Nagyon szorongtam a színpadtól, de most már inkább attól félek, hogyha le kell onnan jönnöm, mert a valóság lett sokkal félelmetesebb.

Például, ha be kell menni egy nagyobb boltba. Meglátom a hatalmas pultot és képtelen vagyok választani. Na attól nagyon félek! Nem találom meg, amit szeretnék, bolyongok a kibaszott boltban, iszonyatosan érzem magam és óriási szorongás tör rám.

Miért kell ennyi dolog?!

GR

Könyv: Vlagyimir Szorokin: A Jég

Zene: The Velvet Underground and Nico: Banános lemez

Támogatom a Bátorságok Könyvét

Mit kapnak a Patreon támogatóink?

Olyan extra tartalmakat, melyeket máshol nem osztunk meg.Meghívót a havi Bátorságok Könyve találkozókra, ahol patreonjaink egy pohár bor és pogácsa mellett beszélgethetnek az oldal szerkesztőivel. Elsőként értesülnek minden új programról.

Legfrisebb történetek
Kampányok

Hungarian Hub

Art Is Business

Eszkuláp

Oszd meg, ha tetszett

Támogass Minket

Mit kapnak a Patreon támogatóink?

 

  • Olyan extra tartalmakat, melyeket máshol nem osztunk meg.
  • Meghívót a havi Bátorságok Könyve találkozókra, ahol patreonjaink egy pohár bor és pogácsa mellett beszélgethetnek az oldal szerkesztőivel.
  • Elsőként értesülnek minden új programról.
Kampányok

Art Is Business

Hungarian Hub

Eszkuláp