“Rárúgtam az ajtót a Vígszínházra”

 

ZALÁN
(Takács Zalán)

 

Színészként castingra menni nem tűnik bátor dolognak, nem? Na de akkor sem, ha erre a castingra nem voltál hivatalos?

Velem megtörtént. Hallottam, hogy a Vígszínházban lesz egy Pál utcai fiúk musical és tudtam, hogy a szereposztás nagyjából megvan, de táncos fiúkat még keresnek.

Táncos képzettségem nincs, most érettségiztem, a főiskolára nem vettek fel, de a Vígszínház érdekel, a Pál utcai fiúk érdekel, tehát nekem ott a helyem!

És tulajdonképpen rárúgtam az ajtót Marton Lászlóra.

– Ha táncos fiút kerestek, akkor engem kerestek!

Marton tanár úrnak ez nagyon tetszett és mondta, hogy meghallgat engem. Nagyon szépen kiöltöztem, öltönybe, nyakkendőbe, énekeltem, verset mondtam és megbeszéltük, hogy benne leszek az előadásban. Csak arra kért, hogy maradjak itt délutánra a táncos castingra. Majd szólnak a koreográfusnak, hogy én nem táncos vagyok, csak megnézzük, hogy hogyan mozgok.

Jöttek a táncos fiúk, mind nagyon magas, vékony, izmos és persze melegítőben és trikóban. A koreográfus pedig elkezdte a castingot. És senki nem szólt neki. Azt hitte, hogy én is egy táncos fiú vagyok.

–  Hú! Egy életem, egy halálom megcsinálom! – gondoltam. Mindezt persze öltönyben és nyakkendőben.

Azt tudni kell, hogy egy táncos casting kétszer olyan nehéz, mint amit előadásban valaha meg kell csinálni. De toltam, teljes erőbedobással. És kiválasztottak táncos fiúnak is! Másnap persze nem nagyon tudtam feljönni a lépcsőn, olyan izomlázam volt.

Ezután bekerültem még 4 előadásba a Vígszínházban. Az elmúlt öt évemet az egyik legfontosabb szakmai közegben töltöttem. Ott nőttem fel.

A saját korlátaimat biztos, hogy átléptem. A színészi pályát választani ilyen testi-, és lelki alkattal, egyetemi tanulmányok, kapcsolatrendszer és mindenféle segítség nélkül, egy rettenetesen bátor dolog. Nem hogy bátor, de vakmerő!  Bátor voltam és nem szalasztottam el a lehetőséget, ami valljuk be lehetetlennek tűnt. Látták, hogy beleállok és hogy hiszek. Nem volt vesztenivalóm. Mondjuk azt mindenképpen megtanultam, hogy meghallgatásra, nem megyek öltönyben.

GR

Könyv: Chuck Palahniuk: Fight Club

Zene: Bon Jovi: Livin’ on Prayer

Támogatom a Bátorságok Könyvét

Mit kapnak a Patreon támogatóink?

Olyan extra tartalmakat, melyeket máshol nem osztunk meg.Meghívót a havi Bátorságok Könyve találkozókra, ahol patreonjaink egy pohár bor és pogácsa mellett beszélgethetnek az oldal szerkesztőivel. Elsőként értesülnek minden új programról.

Legfrisebb történetek
Kampányok

Hungarian Hub

Art Is Business

Eszkuláp

Oszd meg, ha tetszett

Támogass Minket

Mit kapnak a Patreon támogatóink?

 

  • Olyan extra tartalmakat, melyeket máshol nem osztunk meg.
  • Meghívót a havi Bátorságok Könyve találkozókra, ahol patreonjaink egy pohár bor és pogácsa mellett beszélgethetnek az oldal szerkesztőivel.
  • Elsőként értesülnek minden új programról.
Kampányok

Art Is Business

Hungarian Hub

Eszkuláp