“Kedvenc közhelyem az egyszer élünk”

 

DALMA

(Tenki Dalma)

 

Az elmúlt 3 évet életem legbátrabb időszakának gondolom.

Felmondtam egy színházban, hogy elkezdhessek a másik régi vàgyammal is foglalkozni, a gyógypedagógiàval. Jelentkeztem egy esti iskolába, ahol gyógypedagógiai asszisztens képzést hirdettek. Sokan kérdezték, hogy a színház és forgatás mellett, hogy lesz erre időm. Pályaelhagyó leszek? Ez több körben el is terjedt, mikor erről sosem volt szó. Az emberek azt gondolják, ha színészként mással is foglalkozol, nem vagy igazán színész, vagy nem vagy elég tehetséges, vagy nincs elég felkérésed…

Nem, nem ez volt az oka.

Az embernek arra van ideje, amire szeretné. Közhely, de igaz.

Másik kedvenc közhelyem az ,,egyszer élünk!” Ez is ISZONYÚAN igaz!

Hát egy élet van!

Volt, hogy reggel iskolában ültem, este meg előadást játszottam. Napközben castingon vagy forgatáson voltam, utána meg gyerekekre vigyáztam, nyáron meg táborban fejlesztettem sérült gyerekeket. Én így érzem magam teljesnek: mióta több lábon állok, sokkal nyitottabb ember lettem. Sikeresebbnek és kiegyensúlyozottnak érzem magam, és az egyik szakmám segíti a másikat. Ahogy meghoztam a döntést, hogy továbblépek, megnyugodtam, elmúlt az ekcémám és fellélegeztem. Hirtelen nem érdekelt mit gondolnak mások.

Azóta eltelt 3 év. Terápiára járok, mert rengeteg görcs van bennem a feldolgozatlan, színházban kapott bántás miatt, DE elvégeztem az esti iskolát, vannak színházi és filmes felkéréseim, és gyógypedagógiai asszisztensként dolgozom több helyen. Ja, és boldog házasságban élek a férjemmel, aki mindenben támogat.

… És volt, hogy nem volt pénz, volt, hogy kifli volt az ebéd, volt, hogy nem tudtuk mi lesz holnap, de boldogok vagyunk, és azt csinálom, amiben jól érzem magam, ahol szeretnek és megbecsülnek.

Az én bátorságom azoknak szóljon, akik félnek tovább lépni. Ha valaki rosszul érzi magát a jelenlegi munkahelyén, nincs mitől tartania. Ha valamiben nem érezzük komfortosan magunkat, merjünk tovább lépni! Ha nem is hirtelen de idővel beigazolódik majd, hogy jól döntöttünk. Én bátor voltam, és életem legjobb döntése volt, hogy VÉGRE mertem bátor lenni.

(TI KÜLDTÉTEK)

Könyv: Tóth Krisztina: Világadapter

Zene: Edward Sharpe and the Magnetic Zeros – Home

Támogatom a Bátorságok Könyvét

Mit kapnak a Patreon támogatóink?

Olyan extra tartalmakat, melyeket máshol nem osztunk meg.Meghívót a havi Bátorságok Könyve találkozókra, ahol patreonjaink egy pohár bor és pogácsa mellett beszélgethetnek az oldal szerkesztőivel. Elsőként értesülnek minden új programról.

Legfrisebb történetek
Kampányok

Hungarian Hub

Art Is Business

Eszkuláp

Oszd meg, ha tetszett

Támogass Minket

Mit kapnak a Patreon támogatóink?

 

  • Olyan extra tartalmakat, melyeket máshol nem osztunk meg.
  • Meghívót a havi Bátorságok Könyve találkozókra, ahol patreonjaink egy pohár bor és pogácsa mellett beszélgethetnek az oldal szerkesztőivel.
  • Elsőként értesülnek minden új programról.
Kampányok

Art Is Business

Hungarian Hub

Eszkuláp