“Ha nem megy, csinálj mást!”

 

LUCA

(Kis-Kovács Luca)

 

Nekem a karantén alatt egy fontos barátság köttetett. Ildivel hamar kiderült, mennyire egyívásúak vagyunk, és mennyi mindenben hasonlítunk. Mondta, hogy a régi munkahelyén új embereket keresnek, nekem pedig volt egy mellékállásom, amit már régen ott szerettem volna hagyni. Elküldtem az önéletrajzomat, de addigra már felvettek egy csajt. Közben meg egyre erősebben éreztem ezen a munkahelyen, hogy számomra az a közeg inkább kezd mérgező lenni, mint termékeny vagy fejlesztő, és többször fizikailag is tiltakozott a testem, hogy bemenjek. Másrészről a karantén alatt ez az állás egy biztos kereseti forrás volt a szinkron és a zene mellett, úgyhogy próbáltam elhessegetni az apró jeleket.

Na, de ha az ember nem hallgat az érzéseire, meg az apró jelekre, akkor jönnek a katalizátorok, amik ki fogják mozdítani őt, és abba az irányba fogják lökni, amerre mennie kell.

Egyik este megbeszéltük Ildivel, hogy iszunk egy fröccsöt. Mondtam, hogy másnap korán kell kelnem, mert dolgozom, de végül nagyon sokáig maradtunk, és ennek én is nagy indikátora voltam, hogy rúgjunk ki a hámból. Nem baj! Majd csak bemegyek reggel valahogy. De csúnyán elaludtam és másnap kirúgtak a mellékállásomból. De nem azt éreztem hogy ó, shit, basszus! Hanem úgy csuktam be magam mögött az ajtót, hogy szabad vagyok, és egy meditatív nyugalom szállt meg. Tudtam, hogy ez egy jó döntés volt. Jó döntés volt elaludni!

Hogy miért nem mertem ezt magamtól meglépni?! Nyilván minden kudarc élménynek van egy ilyen tanulási, fejlesztő faktora, ami segít megérteni, hogy miért nem működik valami. A szar is ajándék valahol. Ha nem vagy a helyeden, akkor minden jel katalizátorként működik, ha úgy érzed, hogy nem megy, akkor csinálj valami mást…

Eltelt két hét, és Ildi mondta, hogy megint keresnek embert a régi munkahelyén, úgyhogy újra beküldtem az önéletrajzomat, és felhívtam a főnököt.

FELVETTEK!

És akkor jöttem rá, hogy nekem az Ildi egy katalizátor! Igen, kell a bátorság ahhoz, hogy ezeket meglépd, de ha mégse léped meg magadtól, akkor jön valami, ami kimozdít, mert a katalizátorok megérkeznek mindegy mit csinálsz.

MP

Könyv: Feldmár András: Tudatállapotok szivárványa

Zene: Massive Attack: Teardrop

Kép: 1- Kemendi Balázs

Támogatom a Bátorságok Könyvét

Mit kapnak a Patreon támogatóink?

Olyan extra tartalmakat, melyeket máshol nem osztunk meg.Meghívót a havi Bátorságok Könyve találkozókra, ahol patreonjaink egy pohár bor és pogácsa mellett beszélgethetnek az oldal szerkesztőivel. Elsőként értesülnek minden új programról.

Legfrisebb történetek
Kampányok

Hungarian Hub

Art Is Business

Eszkuláp

Oszd meg, ha tetszett

Támogass Minket

Mit kapnak a Patreon támogatóink?

 

  • Olyan extra tartalmakat, melyeket máshol nem osztunk meg.
  • Meghívót a havi Bátorságok Könyve találkozókra, ahol patreonjaink egy pohár bor és pogácsa mellett beszélgethetnek az oldal szerkesztőivel.
  • Elsőként értesülnek minden új programról.
Kampányok

Art Is Business

Hungarian Hub

Eszkuláp