“Amikor vége lett a párkapcsolatomnak”

 

KATA

(Gáspár Kata)

 

Nem mindenben, és csak ritkán vagyok bátor, de akkor nagyon. Olyankor csak és kizárólag a problémára koncentrálok, hogy ezt meg kell oldani, vagy megszüntetni, és általában nincs B vagy C tervem.

Amikor vége lett a nyolcéves párkapcsolatomnak, az számomra egy hatalmas kudarc volt. Nem azért, mert valaki megbocsáthatatlan bűnt követett volna el, hanem egyszerűen elmentünk egymás mellett. Éreztük, hogy ez már nem olyan, és bár hál’ istennek nagyon szépen váltunk el, én mégis rettenetes kudarcnak éltem meg.

Borzasztóan sajnáltam magamat és sajnáltam őt is, mindkettőnket, az életünket, amit elterveztünk, és amit elképzeltünk, hogy abból már nem fog megvalósulni semmi.

Miközben mindenki azt mondta, hogy ez nem az, és nem is annak kell felfogni, én sokszor használom ezt a szót ennek vonatkozásában: kudarc. Pontosan tudom, hogy megszakítani valakivel a kapcsolatot, legyen az párkapcsolat, vagy baráti kapcsolat, az sokkal egyszerűbb gyűlöletből, utálatból vagy haragból, mert akkor tudsz kapaszkodni egy érzésbe, és folyamatosan visszaigazolod azt, hogy helyesen döntöttél, hiszen ő egy szemétláda, egy utolsó senkiházi.

Igen. Ez egy sokkal egyszerűbb forgatókönyv, mint az amikor pusztán életigenlésből meghozol egy ilyen kegyetlen döntést, és biztos vagy benne, hogy mindenkinek jobb lesz, de nem tudsz mondani egyetlen olyan okot sem, ami miatt utálkozni kéne, és valószínűleg hamarabb is túl tudsz jutni a szakításon, ha van egy kézzelfogható magyarázatod, amit egyébként körülötted mindenki megértene.

Ha nincs, az nagyon kemény, mert akkor azt meg kell szenvedni, azt át kell rágni magadban, és nincs ott semmilyen harag, amibe tényleg bele tudnál kapaszkodni. Mert nincs… Egyszerűen csak az van, hogy sajnos így alakult, és azzal megküzdeni irgalmatlan hosszú idő.

Nem vagyok benne biztos, hogy valaha is véget kell érjen bennem ez a kudarcérzés, mert nem baj, ha tudod, hogy mikor éled meg a kudarcot és a csodát. Ha ezek megvannak, akkor szerintem a saját életedet is rendszerezni tudod.

Azt gondolom érvényesnek, hogy van, hogy bátran meghozol egy nagyon nagy döntést, és ilyenkor lehet, hogy a kudarc bizony évekig veled van.

GR

Könyv: Szabó Magda: Az ajtó

Zene: Sosztakovics: Chamber szimfónia

 Olvass még egy bátor történetet Katától ITT

Támogatom a Bátorságok Könyvét

Mit kapnak a Patreon támogatóink?

Olyan extra tartalmakat, melyeket máshol nem osztunk meg.Meghívót a havi Bátorságok Könyve találkozókra, ahol patreonjaink egy pohár bor és pogácsa mellett beszélgethetnek az oldal szerkesztőivel. Elsőként értesülnek minden új programról.

Legfrisebb történetek
Kampányok

Hungarian Hub

Art Is Business

Eszkuláp

Oszd meg, ha tetszett

Támogass Minket

Mit kapnak a Patreon támogatóink?

 

  • Olyan extra tartalmakat, melyeket máshol nem osztunk meg.
  • Meghívót a havi Bátorságok Könyve találkozókra, ahol patreonjaink egy pohár bor és pogácsa mellett beszélgethetnek az oldal szerkesztőivel.
  • Elsőként értesülnek minden új programról.
Kampányok

Art Is Business

Hungarian Hub

Eszkuláp