“A híres ember nem egy szakma”

 

MÁTÉ

(Járai Máté)

 

Bátorság elfogadni, hogy az ember egy adott mennyiségű boldogsággal születik, és ennek a boldogságnak a beosztását nem ő határozza meg. Olyan ez, mintha egy társasjátékban lennénk. Én most éppen hatost dobtam: berobbantunk a feleségemmel egy reality showban, és nagy a médiafelhajtás. Na de előtte dobtam egyest is! Meg ütöttek már ki! Két éve volt egy nagyon komoly idegösszeomlásom, pszichiátrián is voltam… Nem tudsz úgy játszani, hogy mindig hatost dobsz.

A mélységek megtanítottak egy csomó mindenre. A kórházban az összes szakember azt mondta, hogy “Máté, amikor kijön ebből az állapotból, annyit fog profitálni abból, hogy most ennyire szarul van!” És valóban. Most azt érzem, hogy mindent elértem, amiről gyerekkoromban álmodoztam.

Az a foglalkozásom, hogy híres ember vagyok: elkezdtem tévézni, más híres emberekkel beszélgetek és producerekkel telefonálok. Bemegyek a stúdióba, és mindenki örül nekem:

– Jaj, a Máté itt van! De jó! Hozhatunk teát? Szeretnél csokit? Dőlj hátra, semmi dolgod nincs, csak beülsz egy kamera elé, és beszélgetünk. Nem fontos, hogy miről!

… És  azért ehhez az egészhez hozzá lehet szokni, mert olyan, mint egy drog!

“Még! Még! Még! Legyen még szó rólam! Minden újságban benne akarok lenni!”

És persze még így is van elégedetlenség.

Megveszed az újságot, és egy csomószor csalódsz: “óóó, ez nem is címlap!”

Aztán odalapozol a cikkhez: “jaj, miért ezt a képet rakták bele?”

Elolvasod az írást: “de hát én nem is ezt mondtam!”…

Na mindegy! Azt a fajta betegségemet már kezdem kinőni, hogy aszerint ítélem meg magam, hogy mennyire vagyok sikeres, mert ma már tudom, hogy nem attól leszek boldog, hogy én folyok a csapból, vagy hogy megkapom életem főszerepét. Nem szabad, hogy mások által megítélt valaki legyek.

El kell fogadnom azt, hogy ez a nagybetűs ÉLET. Ez az az ÉLET, amire vissza fogok emlékezni. Nem majd összejön valamikor, hanem ez MOST megvan.

De azért azt is tudom, hogy a “híres ember” az nem egy szakma, hanem egy pillanatnyi állapot, ami csak egy ideig tart, mivel adott mennyiségű elégedettséggel, és boldogsággal születünk, és nem tudod, hogy a következő körben hányast dobsz.

MP

Zene: Anouk: It’s a new day

Könyv: Edith Eva Eger: Döntés

Támogatom a Bátorságok Könyvét

Mit kapnak a Patreon támogatóink?

Olyan extra tartalmakat, melyeket máshol nem osztunk meg.Meghívót a havi Bátorságok Könyve találkozókra, ahol patreonjaink egy pohár bor és pogácsa mellett beszélgethetnek az oldal szerkesztőivel. Elsőként értesülnek minden új programról.

Legfrisebb történetek
Kampányok

Hungarian Hub

Art Is Business

Eszkuláp

Oszd meg, ha tetszett

Támogass Minket

Mit kapnak a Patreon támogatóink?

 

  • Olyan extra tartalmakat, melyeket máshol nem osztunk meg.
  • Meghívót a havi Bátorságok Könyve találkozókra, ahol patreonjaink egy pohár bor és pogácsa mellett beszélgethetnek az oldal szerkesztőivel.
  • Elsőként értesülnek minden új programról.
Kampányok

Art Is Business

Hungarian Hub

Eszkuláp