“Túl rövid az élet”

 

GUSZTÁV

(Molnár Gusztáv)

 

Kung-Fu mesterek mondják, hogy ahhoz, hogy egy mozdulat reflexé váljon, legalább százszor kell megcsinálni. Na most a karantén több mint száz napig tartott. Az a félelmem, hogy reflexé válik a másiktól való félelem, és a bizalmatlanság, attól, hogy elkapunk valamit. Ez nem tudom, hogy hova vezet társadalmilag. Elfelejtünk ölelni és puszizkodni? Kezet fogni? Ez örökké ilyen lesz most már? Bizonytalanság és kiszámíthatatlanság.

És bármennyire is dolgozol jól, bármennyire is tartanak a kollégák jónak, egyszer csak az van, hogy nem dolgozhatsz. A színészet, a színház, az alkotás, mint olyan csodálatos, azonban a mostani szakmai helyzet nagyon nehéz a vírus miatt anyagilag is. De lehet nélküle élni, sőt, most nélküle is kell élni. Ezért a színház fontossága átértékelődött bennem és hogy mi az, ami az életemben fontos. A fiam nagyon fontos. Közelebb kerültem hozzá, sokkal közelebb. Rengeteg időt töltöttünk együtt és bár fizikailag be voltunk zárva a COVID alatt, de közben kinyílt a világ. És rengeteget olvastam húsokról. A hús töltéséről és füstöléséről, mert a gasztronómia tökre érdekel. Értek a grillsütőkhöz, a grillezéshez és a hús pácoláshoz. El akarok kezdeni saját kolbászt tölteni otthon. És ha bejön, elkezdek egy kicsit henteskedni. Az a tervem, hogy a YouTube csatornámon és a Facebook oldalamon bemutatom, hogy hogyan válok férfivá a hús által.

Amikor belefogsz valamibe úgy, hogy tudod, hogy még nincs elegendő képességed hozzá, az bátorság. Egyszercsak szembesülsz a saját magad határaival, és ez félelmet szül. Ezeket a határokat kell átlépni és túl kell lépni a saját korlátaidon. A fiamnak is mindig ezt mondom, hogy: “Féljél kicsim! “. Meg kell próbálni legyőzni a félelmeket. Félni ér!

Most szarvascombból csináltam vadast. A húst két napig pácoltam egy fokhagymás darált répás kéregben. Ezt sokkal tovább kell főzni, mert nagyon érzékeny húsi. Ez egy répás tejszínes alapú étel. Hagymán szépen megdinsztelem, és utána fehérrépa, sárgarépa, zeller. Ezt felvágom és elkezdem főzni a hagymán. Majd jól összeturmixolom és egy jó kis tejszínnel rábolondítok. És nyilvánvalóan a köménymag és a babérlevél az, ami az egésznek egy nagyon jó kis ízt ad. Nagyon pici fehér bort szoktam még belecsempészni és nem cukrot használok, hanem mézet.

GR

Könyv: Dragomán György: A fehér király

Zeneó: Máté Péter: Ott állsz az út végén

Képek: 3.- Drága örökösök

Támogatom a Bátorságok Könyvét

Mit kapnak a Patreon támogatóink?

Olyan extra tartalmakat, melyeket máshol nem osztunk meg.Meghívót a havi Bátorságok Könyve találkozókra, ahol patreonjaink egy pohár bor és pogácsa mellett beszélgethetnek az oldal szerkesztőivel. Elsőként értesülnek minden új programról.

Legfrisebb történetek
Kampányok

Hungarian Hub

Art Is Business

Eszkuláp

Oszd meg, ha tetszett

Támogass Minket

Mit kapnak a Patreon támogatóink?

 

  • Olyan extra tartalmakat, melyeket máshol nem osztunk meg.
  • Meghívót a havi Bátorságok Könyve találkozókra, ahol patreonjaink egy pohár bor és pogácsa mellett beszélgethetnek az oldal szerkesztőivel.
  • Elsőként értesülnek minden új programról.
Kampányok

Art Is Business

Hungarian Hub

Eszkuláp