“Pofán vert a siker!”

 

ÁKOS

(Csermely Ákos)

 

Van egy alapvető, született bátorságom. Én is tudok félni, de csak kint este a diófa alatt, vagy a pincében.

Szerencsém volt az életben, mert gyerekként mindig külföldre jártunk, és ez az állandó változás sokat számított a későbbi karrieremben.

Kint éltünk Algériában, és amikor hazajöttünk 12 éves koromban, szembe jött velem a nagy srác, akire felnéztem mielőtt kimentünk és kérdeztem, hogy:

– Te mit csinálsz?

Mondta, hogy ő a televízióban világosító. És akkor rájöttem, hogy én is TV-s akarok lenni.

Onnantól kezdve csak fizikával, fotózással és filmezéssel foglalkoztam. Berendeztük a garázst műhelynek, ahol nemcsak motort szereltem, hanem fényorgonákat csináltam és fotóztam. Aztán apám vett egy szupernyolcas kamerát, és azzal kezdtem el rohangászni.

Summa summarum egy olyan iskolába kerültem, hogy amikor bekopogtam a televízióhoz, felvettek, mert kevés olyan végzettségű ember volt, mint én. Nagyon nagy pofájú és magabiztos voltam, és vagyok a mai napig.

Franciául beszéltem, az angolt értettem – ez ritka volt és ezért mindig kértek a külpolitikához végszavazni és vágni. Később az első kereskedelmi tévében dolgoztam, alapítója voltam egy reklámügynökségnek, majd egy televíziónak lettem az igazgatója. Nyüzsögtem, munkaalkoholista voltam.

Szerintem bátorság nélkül nem tudtam volna ekkorát haladni. És nagyon gyakran vakság és merészség kellett hozzá. Így találtuk ki a párommal, hogy csinálunk egy konferenciát. És hogyha már konferenciát csinálunk, akkor legyen hozzá egy fogadás is. Nem figyeltünk oda, és ez már nemcsak egy összejövetel volt, hanem egy igazán nagy konferencia. A feleségem elnevezte Media Hungary Konferenciának. És akkor pofán vert a siker, de szó szerint. Fantasztikus volt!

Bátorság kellett elkezdeni, de ha nem csináljuk, akkor ez nem lenne mára egy 100 millió forintos produkció, 2300 vendéggel és 180 programmal. Ez már működik 25 éve, nincs mitől félnem ezzel kapcsolatban.

Ugyanakkor, ha egy kis cég azon gondolkodik, hogy mennyi pénzt rak bele egy induló vállalkozásba, ahhoz nagy bátorság kell, hogy ezt az alaptőkét nehogy elbukja.

GR

Könyv: Malcolm Gladwell: Fordulópont

Zene: Manfred Mann’s Earth Band: Road to Babylon

Támogatom a Bátorságok Könyvét

Mit kapnak a Patreon támogatóink?

Olyan extra tartalmakat, melyeket máshol nem osztunk meg.Meghívót a havi Bátorságok Könyve találkozókra, ahol patreonjaink egy pohár bor és pogácsa mellett beszélgethetnek az oldal szerkesztőivel. Elsőként értesülnek minden új programról.

Legfrisebb történetek
Kampányok

Hungarian Hub

Art Is Business

Eszkuláp

Oszd meg, ha tetszett

Támogass Minket

Mit kapnak a Patreon támogatóink?

 

  • Olyan extra tartalmakat, melyeket máshol nem osztunk meg.
  • Meghívót a havi Bátorságok Könyve találkozókra, ahol patreonjaink egy pohár bor és pogácsa mellett beszélgethetnek az oldal szerkesztőivel.
  • Elsőként értesülnek minden új programról.
Kampányok

Art Is Business

Hungarian Hub

Eszkuláp