“Mi van, ha visszaváltozik a világ?”

SANYI

(Mészáros Sándor)

 

Mi február óta otthon voltunk, amikor elkezdődtek a korlátozások a Covid-19 miatt. És akkor egyszer csak azt mondták, hogy na, itt a vége, slussz-passz, mindenki itthon marad!

Hát én otthon ültem a feleségemmel a kanapén, és sokat beszélgettünk arról, hogy mi a teendő. Hogy ő, mint kismama, veszélyeztetett, és az egész médiából és mindenhonnan az jött, hogy ha 20 méterrel előtted elbiciklizik valaki, és te pont ott sétálsz mögötte, akkor már el is kaptad.

Emberek, nem sugárfertőzés van odakint!

Megszületett a fiam április 7-én, és a feleségemet nagyon nyomasztotta, hogy soha senki nem fog találkozni vele. Hogy be leszünk zárva hárman és az egész életünket ebben a kis lakásban éljük majd le.

Az viszont nagyon jó a karanténban, hogy ott vagyok velük, és tudok nekik minden nap segíteni. És látom, hogy Úristen, mit csinál a fiam! Apaként az ember csomó ilyenről lemarad… a fontos dolgokról. Nincs meg az a privilégiumod, hogy te mondjad a feleségednek, hogy “Nézd, nézd, nézd! Az oldalára fordult!” “És nézd, nézd, nézd! Nyáladzik!” Ez óriási élmény!

Meg kellett tanulni a türelmet a karanténban újra. Várni, várni és várni… Van ebben valami bátorság… Kivárni mindennek a maga idejét.

Minden nap nézem a fiamat. Ő nem egy gép, vagy egy üzleti vállalkozás, hogy minden egyből, gyorsan történik nála. A mai gyors világban ő a saját ütemében fejlődik, mint egy normális ember. És eszembe jutott az is, hogy mi van akkor, amikor születik egy testvére, és ezt nem fogom tudni megadni neki, mert visszaváltozik a világ olyanná, amilyen volt.

Könyv: Michael Ende: Végtelen történet

Zene: József Attila-Kaláka: Levegőt

Támogatom a Bátorságok Könyvét

Mit kapnak a Patreon támogatóink?

Olyan extra tartalmakat, melyeket máshol nem osztunk meg.Meghívót a havi Bátorságok Könyve találkozókra, ahol patreonjaink egy pohár bor és pogácsa mellett beszélgethetnek az oldal szerkesztőivel. Elsőként értesülnek minden új programról.

Legfrisebb történetek
Kampányok

Hungarian Hub

Art Is Business

Eszkuláp

Oszd meg, ha tetszett

Támogass Minket

Mit kapnak a Patreon támogatóink?

 

  • Olyan extra tartalmakat, melyeket máshol nem osztunk meg.
  • Meghívót a havi Bátorságok Könyve találkozókra, ahol patreonjaink egy pohár bor és pogácsa mellett beszélgethetnek az oldal szerkesztőivel.
  • Elsőként értesülnek minden új programról.
Kampányok

Art Is Business

Hungarian Hub

Eszkuláp